hlisteiMijlocașul utist Cătălin Hlistei (20 de ani) a marcat două goluri superbe în Vinerea Mare, când trupa lui a învins Aqua Vest cu 5-0. Mai întâi, blondul fotbalist crescut de Francisc Tisza a rupt starea de încordare post-derby, deschizând scorul meciului cu Aqua Vest de la peste 30 de metri, din lovitură liberă: a dat impresia că aruncă mingea în careu pentru o reluare a unui coechipier, dar a tras violent pe poartă și mingea era să rupă plasa! Se întâmpla în minutul 53, dar Hlistei trimisese primul avertisment în chiar minutul 3, când șutul său – tot din lovitură liberă – lovise bara. Și tot el a realizase desprinderea douăzeci de minute mai târziu, printr-o altă reușită de mare efect, minge ridicată cu preluare pe piept și lobată în plasă cu lovitură de cap.
„Am făcut multe exerciții la antrenament cu șuturi de la distanță. Suntem mai mulți care rămânem pe teren când e gata șe­dința de pregătire, dar procedeul îl încerc doar eu. Am simțit că îmi iese după prima! La golul doi, am făcut preluarea, am văzut că portarul iese și am trimis peste el”, sunt golurile descrise de Cătălin Hlistei.
„Cătă exersează mult, merge pe ideea momentului fix și crede în ea. A avut plăcere de joc, s-o aibă întotdeauna și asta îi va face bine. Dacă are continuitate, va fi sus”, l-a caracterizat antrenorul Roland Nagy.
Hlistei e suspendat etapa viitoare, când colegii săi au deplasare la Șoimii Tauț. „Ne așteaptă o echipă bună și arțăgoasă, pe un teren mic. Cele 3 puncte trebuie luate, exact cum trebuia să se întâmple cu Șofronea. Trebuia să câștigăm acest meci, chiar n-a contat cine înscrie. Știm doar că până la final vrem să fim pe primul loc!”, a concluzionat tânărul fotbalist cu profil ofensiv.

Recomandările redacției