pasarelaLucrările de construcție la pasarela pietonală peste râul Mureș, din zona Ștrandului Neptun, sunt în grafic, iar primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a anunțat că acestea vor fi finalizate în luna octombrie, conform contractului încheiat cu compania Tehnodomus.
Potrivit primarului municipiulu Arad, Gheorghe Falcă, în aceste zile, se lucrează la tablierul pasarelei, care este realizat într-un atelier din cartierul Sânicolaul Mic. Lucrările în albie au fost finalizate cât timp apa râului a fost mică.
“Cât timp nivelul apei râului a fost scăzut, constructorii au lucrat intens să finalizeze montarea pilonilor în albie. Acum se lucrează la tablier”, a precizat Gheorghe Falcă.
Acesta a mai spus că, în conformitate cu termenul prevăzut în contract, lucrările vor fi gata în luna octombrie.
Pasarela pietonală peste Mureş este o lucrare de artă, va lega oraşul de ştrand şi va avea deschidere spre Podul Decebal şi spre bazinele cu apă termală.
La finalizare, pasarela peste râul Mureş va avea o lungime de 231 metri, (cu rampă de racordare la ştrand), cinci deschideri, o lăţime de 4,84 metri.
Zona pentru pietoni va avea 2,20 metri.
Pasarela va fi dotată cu pistă pentru biciclişti în lăţime de 1,60 metri. Gabaritul de liberă trecere pentru navigaţie va fi de 6,9 metri.
Structura podului urmează să fie susţinută deasupra albiei de câte două cabluri, iar pasarela va fi iluminată prin intermediul unor stâlpi ornamentali dotaţi cu surse de iluminat tip economic şi va fi protejată împotriva trăznetului printr-o instalaţie specifică.
Lucrările de construcţie ale pasarelei peste Mureş, în valoare de 12,8 milioane de lei, au început în luna iunie 2013.
Lucrările sunt executate de compania Tehondomus, care a realizat, recent podul pentru Mureş care leagă localităţile Pecica de Sâmpetru German şi lucrările de reabilitare a pasajelor rutiere din Grădişte şi Micălaca.
De asemenea, compania Tehnodomus a câştigat contractul de modernizare a stadionului Francisc Neumann din municipiul Arad.

Recomandările redacției