Dresura de şoimi exotici şi două exemplare canine din rasa ciobănesc de Bucovina au fost, sâmbătă, atracţia Târgului de Primăvară, organizat la Expo Arad.

Şoimi exotici din America Centrală

Mai mulţi tineri din Timişoara, care s-au specializat în dresura păsărilor de pradă au făcut demonstraţii, în faţa celor prezenţi, cu şoimi exotici.
„Facem demonstraţii cu păsări de pradă. Am făcut o demonstraţie cu un şoim dintr-o specie exotică, originar din America Centrală, singura pasăre de pradă care vânează în grup. Nu este uşor să dresezi un şoim, e nevoie de cunoştinţe multiple despre modul lui de viaţă, despre hrană, despre comportament, de exemplu dacă are vreo durere. Dresura durează de la zece zile până la o lună în funcţie de specie”, a explicat Paul, şoimar, membru al Asociaţiei Peregrinus.
Acesta a mai adăugat că şoimii dresaţi sunt folosiţi la demonstraţii şi la control de faună.

Ciobăneştii de Bucovina din Canisa Lunca Mureşului

Viorica şi Florin Orga au adus la târg ciobăneştii de Bucovina crescuţi pe Pecica, unde au înfiinţat Canisa Lunca Mureşului.
„Ciobănescul de Bucovina este o rasă naturală care s-a format în arealul Carpaţilor, în nord-estul României. Este un câine echilibrat, calm, foarte devotat, iubeşte copiii. Este neîncrezător faţă de străini de aceea este un excelent câine de pază. Cindy a ieşit campioana României la juniori”, a spus Viorica Orga.
La Târgul de Primăvară de la Expo Arad au mai fost prezentate oferte turistice, oferte ale producătorilor de flori, oferte pentru vânătoare şi pescuit.

Recomandările redacției