rivisRoland Nagy a fost îndreptăţit să-şi pună în gardă elevii pentru deplasarea de la Tauţ, acolo unde, timp de 14 etape, a fost valabilă vorba cu „bat doar clopotele şi toaca”. Utiştii au dorit să forţeze poarta din start, dar o primă intervenţie excelentă a lui Nichici la şutul lui Copil din 8 metri (10), plus siguranţa lui Szelelki din defensivă i-a determinat pe băieţii lui Riviş să prindă mai mult curaj.
După un sfert de oră, meciul era echilibrat, apoi a venit rândul lui Mitrea să-şi pună în valoare calităţile, la două şuturi din aceeaşi fază – l-a respins pe cel al lui Peia din lovitură liberă până         l-a Riviş jr, pe care a reuşit, de asemenea, să-l neutralizeze.
Finalul de prim act i-a regăsit pe utişti încercând să surprindă de la distanţă prin Suslak (35), şi Fl. Pavel (37), plus o nouă paradă a lui Nichici la reluarea din prima a lui Măgulean (39).
Pe contră, Renato Ardelean a scăpat în dreapta careului utist, a centrat în faţa porţii, dar Heteş, intrat în locul accidentatului Draia, a ratat milimetric întâlnirea cu mingea (44).
Partea secundă a început cu o dublă ocazie în contul UTA-ei, rezolvată de excelentul Nichici: portarul Şoimilor a respins în corner şutul lui Măgulean, apoi a prins mingea ajunsă la acelaşi  periculos atacant al alb-roşiilor (49).
Imediat, Szelelki avea să rateze cea mai periculoasă fază a meciului: fostul coleg al lui Norbi Varga de la juniorii Telecomului a reluat cu capul o lovitură de colţ, Mitrea era bătut, dar Wild a apărut în faţa liniei porţii şi a reuşit să degajeze (50)! Gazdele au continuat momentul bun cu Răzvan Riviş, „decarul” Şoimilor a tras din întoarcere de la 20 de metri lateral dreapta, Mitrea a scos de sub bară (56).
Veteranul Botiș a simțit că e nevoie să-și pună din nou experiența la bătaie, iar urcarea sa în careul amfitrionilor a ieșit câștigătoare: pletosul apărător utist a ajuns în careul mic, la 3 metri, de unde a pus capul la centrarea expediată de Cipri Rus de pe stânga și era 0-1 (58)!
Conform scenariilor anterioare, ar fi trebuit să fie golul descătușării. Răzvan Riviș a ținut însă să reamintească de ce la un moment dat era printre cei mai buni juniori ai României: fiul antrenorului de la Șoimii a repetat exe­cuția din minutul 56, doar că de această dată efectul a fost mai mare, iar mingea s-a dus în colțul lung, la păianjen, imposibil de oprit, 1-1 (73)! După gol, mijlocașul a răbufnit și s-a dus să se bucure tocmai în fața celor 50 de suporteri utiști, sub presiunea cărora gardul a cedat. Dar nu s-a întâmplat nimic grav, liderii galeriei au ținut lucrurile sub control, ajutați de Botiș. Iar gardul a fost pus la locul lui.
Egalul echivala cu înfrângere pentru UTA, așa că a venit rândul lui Cornel Nădăban să înscrie primul său gol cu greutate al returului. Mijlocașul și-a potrivit mingea la lovitura liberă de la 17 metri și a trimis peste zid, direct în vinclu, 1-2 (82). Vizitatorii au rămas în atac, Copil a lovit transversala din 15 metri (87), după care meciul s-a liniștit definitiv, grație eforturilor depuse de doi din oamenii chemați de pe margine: Leucuța a pătruns pe dreapta, a centrat excelent în careul mic, iar Capătă a împins balonul în plasă, 1-3 (88).
Echipa lui Nagy a trecut de unul din cele mai grele examene ale returului și e în aceeași stare de expectativă. Lucrurile devin și mai interesante vineri, când Gloria primește vizita Progresului Pecica!
Formații:
Şoimii: Nichici – Draia (26 Heteş, 85 Cr. Berar), Peia, Szelelki, Oros – Riviș, Gîdea (60 Gh. Pop), Gornic, Țigan – R. Ardelean (79 Boicu), Mașniță.
UTA: Mitrea – A. Popa, Wild, Botiș, Suslak (46 Filaret) – C. Rus (59 Capătă), Varga, Nădăban, Copil – Măgulean (74 Avrămuţiu), Fl. Pavel (59 Leucuţa).
Arbitri: Tudor Jurcă, Sebastian Pantea, Mihai Aniculăesei. Observatori FRF: Dorin Vătran, Vasile Rad

Recomandările redacției