act-notarialUn bărbat care a încercat să iasă din ţară împreună cu fiica lui, în vârstă de 15 ani, deşi nu avea acordul mamei acesteia, a fost prins de poliţiştii de frontieră nădlăcani.
La controlul de frontieră, bărbatul, de 34 de ani, a prezentat o declaraţie notarială, din care reieşea acordul mamei minorei ca aceasta să călătorească pe ruta România – Ungaria – Austria – Italia – Franţa, în scop turistic în perioada aprilie 2014 – iulie 2014.
În urma cercetărilor, a rezultat faptul că declaraţia notarială prezentată este falsă, barbatul recunoscând că a recurs la aceasta metodă pentru că mama fetei nu era de acord ca fata minora să plece împreuna cu el în această vacantă.
Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi participare improprie la tentativa de trecere ilegală a frontierei, urmând ca la finalizarea cercetărilor sa fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Recomandările redacției