identitatePoliţiştii de frontieră arădeni au depistat o tânără din Romania care a încercat să treacă ilegal frontiera, folosindu-se de un document fals pentru care a platit 100 de euro.
„La Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac s-a prezentat, pentru a ieşi din ţară, ca pasageră într-un autoturism înmatriculat în Bulgaria, o persoană de sex feminin care s-a legitimat cu o carte de identitate românească. Colegii mei au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, motiv pentru care femeia a fost condusă la sediu pentru cercetări. S-a stabilit că persoana care s-a legitimat cu cartea de identitate românească este Elena Corina M., în vârstă de 27 ani, din Valcea”, ne informa agent principal Adelina Limban.
Femeia a declarat ca dorea să ajungă în Germania, pentru a-şi găsi de lucru, dar îşi pierduse documentele de identitate, fapt pentru care şi-a procurat, contra sumei de 100 de euro, un document fals, de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte.
S-a luat măsura întreruperii călătoriei tinerei şi cercetarea acesteia sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Recomandările redacției