Italian, suspect de furt
Poliţiştii arădeni îl cercetează pe C. Claudio, de 57 de ani, cetăţean italian, bănuit de comiterea unui furt din locuinţă.
„În urma cercetărilor efectuate, colegii mei au stabilit că, în perioada 28 martie –7 aprilie a.c., bărbatul ar fi sustras un televizor, un aragaz, o masă de televizor şi o masă de bucătărie, bunuri în valoare de aproximativ 1.000 de lei, dintr-un apartament situat pe raza municipiului. Cel în cauză este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt”, ne preciza comisar Camelia Tuduce purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad. (D.D.)

Octogenar prădat
Oamenii legii din Vinga au identificat o tânără în vârstă de 22 de ani, bănuită de comiterea unui furt, de pe raza localităţii Mailat. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, în perioada 22-28 aprilie a.c., M. Lavinia ar fi pătruns pe uşa lăsată descuiată, într-un imobil aparţinând lui B. Matei, de 89 de ani, de unde ar fi sustras un motociclu şi un fierăstrău electric.
Prejudiciul cauzat, în valoare de aproximativ 4.700 de lei, a fost recuperat, tânăra fiind cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. (D.D.)
Act, 290414, foto furt

Fără I.T.P., la volan
În cadrul activităţilor zilnice, poliţiştii l-au depistat în trafic pe I. Lucian, de 34 de ani, în timp ce a condus un autoturism Dacia, pe DJ 707 A, pe raza localităţii Săvârşin, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că inspecţia tehnică periodică a autoturismului era expirată din data de 19 iulie 2013. Urmare a celor constatate, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional şi a fost luată măsura complementară de reţinere a certificatului de înmatriculare al autoturismului. (D.D.)

Permise reţinute

Poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere, pentru neregulile constatate aceştia aplicând aproximativ 142 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 32.800 lei. Dintre acestea, 95 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 47 – pentru nefolosirea centurii de siguranţă, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute nouă permise de conducere şi opt certificate de înmatriculare. (D.D.)

Recomandările redacției