pescariiMai multe persoane care pescuiau în perioada de prohibiţie au fost prinse, în aceste zile, de jandarmii arădeni, în colaborare cu inspectori din cadrul Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură – filiala Ardeal.
Acţiunile, din câte ne informa mr. Emilia Fînaţă, ofiţer de presă în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad, au avut drept scop „prevenirea şi combaterea fenomenului contravenţional şi infracţional în domeniul piscicol. În timpul acţiunilor au fost depistate mai multe persoane care pescuiau pe râul Mureş, cu toate că, începând cu data de 1 aprilie a acestui an, a fost declarată perioadă de prohibiţie pentru pescuitul recreativ sau sportiv, până la data de 30 mai a.c”.
Asupra persoanelor, care au fost depistate în Vladimirescu, Pecica, Păuliş şi Arad, au mai fost găsite, de asemenea, unelte de pescuit abandonate, respectiv vârşe şi undiţe.
Pentru nerespectarea legii privind pescuitul şi acvacultura, şapte persoane au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare totală de 4500 de lei, iar una dintre acestea a primit o sută de lei amendă, pentru refuz de legitimare.

Recomandările redacției