Alegerile europarlamentare cad pe 25 mai, dată la care toată creştinătatea sărbătoreşte Duminica Orbului. Însă, dincolo de tradiţia creştină a sărbătorii, pentru noi, românii, Duminica Orbului semnifică şi comemorarea alegerilor de tristă amintire din 20 mai 1990. Atunci, 86 la sută dintre alegătorii români au stat la coadă o zi întreagă pentru a pune ştampila în căsuţa cu perestroikă, strecurată cu dibăcie pe buletinele de vot de către ortacii lui Ion Iliescu. Am votat masiv cu neocomuniştii şi cu criptosecuriştii – care domină şi astăzi structurile politice, economico-financiare şi mediatice din patria noastră – alungându-i din ţară pe aderenţii Majestăţii Sale, pe ţărăniştii lui Ion Raţiu, pe liberalii lui Câmpeanu şi pe social-democraţii lui Sergiu Cunescu. Am făcut apoi şi o mineriadă, prin care am lichidat simbolul Pieţei Universităţii – absent şi astăzi din simţământul public – spărgând totodată şi oglinda de simpatie în care ne priveau occidentalii. De-atunci, până acum, am mers din rău, în mai rău. Ne-am instalat temeinic în coada tuturor clasamentelor, iar dacă noua constituţie europeană va avea stipulat şi un articol despre instituţia datului afară din Uniune, atunci cu siguranţă că acesta va fi fost inspirat de către noi şi de către bulgari. De două mii de ani ratăm mereu şansa de a continua civilizaţia romană la frontierele orientale ale bătrânului continent, lăsând în paragină nu numai această zestre culturală minunată, ci şi zidurile Sarmizegetusei Regia sau pe cele ale Ulpiei Traiana. Revenind la titlul comentariului nostru, în Duminica Orbului ne aşteaptă o nouă provocare: alegerile europarlamentare. Dacă în celelalte ţări europene se confruntă marile curente politice consacrate, respectiv curentul popular şi cel social-democrat, iar oferta electorală vizează modalităţile de coeziune şi de structurare a pieţei continentale, pe malurile Dâmboviţei se discută doar despre „băsirea” procurorilor DNA, care se încăpăţânează să-l urmărească pe Voiculescu. Primarii de municipii şi preşedinţii de consilii judeţene dorm cu valiza pregătită la uşă, astfel că întreaga campanie electorală pentru alegerile europarlamentare reprezintă, de fapt, o luptă a hoţilor şi borfaşilor cu Departamentul Naţional Anticorupţie. Noroc cu Departamentul de Stat american şi cu ambasadele principalelor ţări europene, care veghează ca Justiţia noastră să fie cu adevărat liberă şi să-şi facă treaba, că altfel am ajunge de ruşinea lumii. Imaginaţi-vă Duminica Orbului, dublată de Marţea Neagră. Asta, ca să nu ne mai mirăm şi despre cum a fost posibil ca să-l trimitem în Parlamentul European pe Gigi Becali, care ne-a reprezentat în toată goliciunea noastră mioritică…

  • Dorina Avrămuţ spune:

    Domnule Doru Sinaci ,

    In Romania, cand spui Buddha , gandul te poate duce in doua directii ,sus si jos, nu-i asa ? Cand spui CTP, de asemenea, te poti gandi atat la Cristian Tudor Popescu cat si la Compania de Transport Public. Cand spui DA, te poti gandi atat la afirmatie,cat si la Alianta Dreptate si Adevar cat si la DA, semnatura , amprenta de care se foloseste Dorina Avramut de 30 de ani incoace. Cand spui Justitie, te poti gandi atat la Justitia Divina care se impune din perspectiva ECHILIBRULUI(Calea, Adevarul si Viata) cat si la „Oarba cu cantarul”, o justitie ghidata dupa legile facute de omul debusolat, animat de sinele lui fals si meschin.

    Si-acum , domnule jurnalist , legat de „Duminica orbului” si de alegerile pe care le facem in viata vreau sa-ti reamintesc un aspect care mi-a ridicat multe semne de intrebare.
    La un moment dat , in 2012, am primit in dar volumul de poezie „Pur si simplu” semnat de Petre Don. Cunoscand povestea aparitiei lui , cunoscand faptul ca poeziile lui Dacian Don datate si semnate sunt impartite care pe unde , cunoscand si constienta fiind de genialitatea copilului, ma intrebam, de ce nimeni, nici chiar tatal lui , nu este interesat ca genialul Dacian Don sa scoata o carte , o singura carte care i-ar fi fost de ajuns pentru asi manifesta geniul?Ca sa ma fac mai bine inteleasa, iata mai jos un extras dintr-un SMS pe care l-am expediat la finalul anului 2012 unor fiinte foarte mandre de sine ,”oarbe”, fiinte care sunt de acord ca imaginea lor fidela in oglinda este o urata , o proasta, o vita, o cretina , o nebuna, o curva…sau cum le mai dicteaza frustarile lor adanci izvorate din ignoranta, neintelegere:

    „Petre, in loc sa investiti in copil, in creatia lui pura, garantata, v-ati incolacit cozile ca sobolanii dinaintea Ciumei Negre ca sa creati un monstru, un copil mort din fasa, un avorton.”

    Cuvinte cheie: EGO, ORB,BOR

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției