În perioada 24 – 27 aprilie, la Complexul Expozițional EXPO Arad a avut loc prima ediție a Târgului Primăverii, organizat de Camera de Comerț, industrie și agricultură Arad. Acest târg a fost compus din trei mari secțiuni: târgul de gră­dinărit, târgul de turism și târgul de vânătoare și pescuit, alături de Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Arad și Asociația de Vânătoare „Diana“.
Primăria Bata a fost prezentă la acest târg cu un stand unde au fost expuse trofee de vânătoare, cele de la Bata provenind din arealul comunei. „Aceste trofee au o valoare estetică, sentimentală și convențională. Cele nouă trofee care au fost expuse la acest târg au fost evaluate de către arbitri internaționali, au fost evaluate la categoria «aur », fără a li se acorda puncte de frumusețe, dar nici nu au fost penalizate. Bata a adus aceste trofee de mis­treț deoarece ponderea vânatului în zonă este mistrețul iar pentru foarte mulți vânători, vânătoarea de mistreț oferă mari satisfacții“ – a spus primarul comunei Bata, Ion Micurescu, un împătimit vânător.
Ar mai fi de spus că în cadrul târgului au fost expuse accesorii de vânătoare aduse de către firma SC Internațional Pâncotan. De asemenea, la târg au mai fost prezente firme de prestigiu care confecționează panoplii și alte articole din trofee de vânat. Au fost, de asemenea, expuse pentru vânzare numeroase articole de pescuit. Firma Șoimoșan a expus cuțite de vânătoare unicate.
Un punct de atracție a fost tragerea cu arcul – atât la nivel demonstrativ cât și de inițiere, momente care au stârnit curiozitatea și interesul multor vizitatori.
„Eu cred că următoarele ediții ale acestui târg vor avea parte de mult mai mulți vizitatori. Dorim să facem prezentarea vânătorii cu transformările ei de-a lungul secolelor. Astăzi, vânătoarea a devenit un sport nobil, ancorat în principiile moderne ale ecologiei şi a protecţiei mediului înconjurător“ –   a spus primarul comunei Bata, Ion Micurescu.
Această expoziţie s-a încheiat cu o masă vânătorească, unde s-au povestit și cele mai teribile întâmplări de vânătoare.

Recomandările redacției