frontiera

Poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit un băiat în vârstă de trei ani, ascuns de tatăl său sub bancheta unui microbuz, încercând, astfel, să îl treacă ilegal frontiera româno-maghiară.

“La Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac s-a prezentat pentru a ieşi din ţară Cornel D., de 27 de ani, care conducea un autoturism marca Opel, înmatriculat în Germania. Alături de el se aflau ca  pasageri 12 persoane, cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 5 ani şi 57 ani, toţi din judeţul Giurgiu. Cu ocazia controlului, colegii mei au descoperit, ascuns între banchetă şi scaunul şoferului, acoperit cu diferite obiecte vestimentare, un minor în vârstă de trei ani, preciza comisar şef Daniel Iancu, ofiţer de presă în cadrul Poliţiei de Frontieră Arad .

Din verificări a rezultat faptul că tatăl băiatului, Alin D., în vârstă de 19 ani, se afla ca pasager în acest microbuz, motivând gestul prin faptul că timpul scurt pe care l-a petrecut în ţară nu i-a permis să obţină documentele de călătorie legale, necesare minorului pentru a călători în Germania, unde se află mama lui şi unde minorul s-a născut.

Persoanelor implicate în această cauză li s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției