veghe ISUDin fericire, în județul Arad vremea rea și ploioasă nu a avut repercusiuni negative  așa cum s-a întâmplat în numeroase părți ale țării. Și codul galben din noaptea de duminică spre luni a fost instituit doar pentru zone din partea de Est a teritoriului județului.
„În județul Arad nu a fost semnalată nici o problemă în noaptea de 4 spre 5 mai: nu a fost făcută nici o solicitare, nu a fost nici o intervenție“ ne preciza  purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Vasile Goldiș“ Arad, Gheorghe Pleșca.
Oricum, autoritățile locale – la nivel de Prefectură, au monitorizat atent situația. „În calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul judeţului Arad, a dispus câteva măsuri pentru prevenirea şi protejarea populaţiei şi a bunurilor: introducerea permanenţei la toate Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă; monitorizarea cu atenţie a cursurilor de apă necadastrate care sunt în administrarea primăriilor; curăţarea podurilor, podeţelor de material lemnos pentru a se evita blocajele ce pot apărea pe anumite cursuri de apă“ – se precizează în comunicatul remis de ISU Arad.
„Sistemul Hidrotehnic Independent «Crişul Alb» Chişineu-Criş şi Sistemul de Gospodărire a Apelor Mureş au monitorizat permanent cursurile de apă din cele trei bazine hidrotehnice – respectiv Crişul Alb, Crişul Negru şi Mureş, pentru a se putea interveni în mod eficient în cazul în care situaţia o impunea. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă «Vasile Goldiş» Arad a menţinut în permanenţă fluxul informativ cu celelalte strucuturi ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă“ se mai precizează în comunicat, subli­niindu-se aspectul lărgirii cadrului supravegherii.
(F.B.)

Recomandările redacției