Vorbeam într-un număr anterior despre o investiție pe care Michael Eduard Stârcea, moştenitorul Do­meniului Mocioni o construiește în Bata prin Asociația Ocolul Silvic Mocioni-Stârcea. Este vorba de o fabrică de prelucrare a lemnului ce se extrage din pădurile de la Bata, din suprafețele ce i-au fost retrocedate, în suprafață de 7.000 ha. După cum ne preciza edilul bătan Ion Micurescu investiția este aproape de final, fiind realizate deja primele probe.
„Investitorii din Asociația „Ocolul Silvic Mocioni-Stârcea» au făcut efiorturi și au finalizat fabrica, fiind deja realizate primele probe. Au fost aduse utilaje moderne și performante, motiv pentru care producția va demara inițial cu o echipă proprie de lucrărtori pentru stabilirea unor parametri inițiali, după care se vor face angajări dintre localnici, în urma unei selecții. Localnicii angajați vor fi apoi instruiți să lucreze cu utilajele existente, inclusiv cele asistate electronic. Se vor produce un număr de subansambluri de mici dimensiuni pentru producția de mobilier care vor fi exportate, alături de o cantitate de material lemnos într-o anume stare de prelucrare. Astfel, SC Lemn Bata SRL – numele sub care va fi cunoscută fabrica – va intra în curând în ciclul productiv având asigurat un stoc substanțial de materie primă“ – a fost descrierea, pe scurt, făcută de primarul Ion Micurescu a stadiului acestui obiectiv local important.
De asemenea, tot aici va fi finalizat și un țarc de vânătoare privat, populat cu mistreți, de circa 250 ha, ce va completa ansamblul obiectivelor locale, care au demarat prin construcția pensiunii de lux Casa Bata, în urmă cu trei ani. În total, prin aceste investiții se vor înființa circa 70 de noi locuri de muncă în comună.     (F.B.)

Recomandările redacției