copilUn copil de doar şapte luni a ajuns la spital, în comă, după ce ar fi fost agresat în familie, tocmai de către tatăl său. Neoficial, suspiciu­nea cadrelor medicale este legată de faptul că sugarul ar fi putut fi lovit de către unul din părinți, în timp ce mama bebelușului le-a spus asistenților sociali că acesta a fost lovit de un frate mai mare.
Ștefan a ajuns, ieri, în stare gravă la spitalul din Arad. Pentru că medicii suspicionau prezența unui hematom pe creier, copilul a fost trimis cu SMURDUL la Timișoara.
De acolo, băiețelul a fost trimis înapoi, la Arad, pentru că între timp a ieșit din comă. Internat la terapie intensivă, copilul luptă acum pentru viața sa. „Având în vedere starea copilului, medicii au anunțat instituția protecției copilului și po­liția pentru a începe o anchetă“, a declarat dr. Adrian Wienner, directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.
Totodată reprezentanţii Direc­ţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad susţin că „dacă vor fi găsiți vinovați, părinții ar putea fi decăzuți din drepturi“, declară Vanina Vanci, purtătorul de cuvânt al instituţiei.
Poliţiştii i-au reţinut pentru interogatoriu pe cei doi părinţi ai co­pilului, ancheta aflându-se în des­- făşurare. Conform celor spuse însă de vecinii familiei, cei doi părinţi ai copilului sunt recunoscuţi pentru agresivitatea lor, în special în ceea ce îl priveşte pe tată. Nu de puţine ori acesta ar fi agresat-o fizic şi pe mama copilului. Cu toate acestea, probabil de teama repercusiunilor, femeia neagă că tatăl copilului l-ar fi lovit. Mai mult decât atât, aceasta susţine că bărbatul ei a fost plecat din localitate când s-a petrecut incidentul.
(C.C.; A.C.)

Recomandările redacției