eugenia ponta petreSăptămâna viitoare, miercuri, 14 mai, oraşul Pecica va fi gazda unui eveniment cultural deosebit. La Casa de Cultură Pecica, începând cu orele 18,00 scriitoarea Eugenia Ponta Pete îşi lansează cartea „Flori de tei“.
Născută şi copilărind în acest frumos oraş al Vestului Ţării, Eugenia Ponta Pete este unul dintre membrii de bază ai cenaclului „Lucian Emandi“, cenaclu care cuprinde în rândurile sale scriitori de valoare, foarte talentaţi. Volumul lansat este de fapt o carte cu 77 de poeme; este al doilea său volum de poezii, după cel lansat anul trecut, „Cioburi de cristal“. „Flori de tei“, va fi lansată miercuri, 14 mai chiar în ziua de naştere a poetei.
Volumul „Flori de tei“ a apărut la prestigioasa Editură Mirador Arad şi este o colaborare fericită între oameni de cultură din Municipiul Arad. Astfel, prefaţa cărţii este semnată de poeta Monica Rodica Iacob, coperta este realizată de artistul plastic Nelu Pitic, de partea editorială ocupându-se Ioan Matiuţ.
Cartea de poeme a Eugeniei Ponta Pete va fi prezentată de prof. univ. Anton Ilica şi de poeţii pecicani Vladimir Belity şi Ioan Vasile Marcu.
În partea a doua al manifestării va avea loc un moment muzical în care vor susţine recitaluri folkiştii Vasile Mardare, Nelu Pitic – Daniel Julean, Cristian Bordaş şi Laura Gaşpar.
Amfitrionul întregii seri muzical-literare de la Pecica va fi editorul şi poetul Ioan Matiuţ.
Florile de tei fiind foarte apreciate de cei sensibili, suntem siguri că la această întâmplare muzical-literară va fi prezenă foarte multă lume.

Recomandările redacției