Traficant la judecată

Procurorii arădeni au dispus, recent, trimiterea în judecată a lui Miron Ionuţ Marian, pentru comiterea infracţiunii de trafic de migranţi.
Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că acesta, şofer al unui autocar aparţinând societăţii comerciale angajatoare, a ascuns, respectiv, a transportat într-un locaş special amenajat în interiorul autocarului, trei cetăţeni străini, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, urmând a obţine pentru sine suma de 900 de euro.
Dosarul a fost înaintat Tribunalului Arad.

Nu s-au folosit de centură

Poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere, pentru neregulile constatate aplicând 145 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 33.400 lei.

Dintre acestea, 105 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 40 – pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate pietonilor angajaţi în traversarea străzii şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.
De asemenea, au fost reţinute 11 permise de conducere şi nouă certificate de înmatriculare.

Căutat de poliţie

Un bărbat de 47 de ani, din Suceava, cioban al unei stâne de oi de pe raza localităţii Ţipari, aeste dat dispărut şi căutat de poliţie.
Dumitru Crăciun, de 47 de ani, dinspărut încă de pe data de 26 aprilie, are următoarele semnalmente: înălţime 1,75 m, 60 kg, ochi albaştri, păr blond tuns scurt şi mustaţă. „Persoanele care pot oferi informaţii care să conducă la depistarea bărbatului sunt rugate să anunţe prin apelul de urgenţă 112 sau să anunţe cea mai apropiată secţie de poliţie”, precizează reprezentanţii IPJ Arad.

Recomandările redacției