frontieraLa Punctul de Trecere a Frontierei Turnu s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, duminică, ca pasageră într-un autocar, Viorica D., în vârstă de 32 de ani, din Galaţi, împreună cu fiul ei în vârstă de doi ani.
La controlul de frontieră, femeia a prezentat o declaraţie notarială din care reieşea acordul tatălui minorului ca acesta să călătorească în străinătate impreună cu mama sa.
Numai că oamenii legii au constatat că documentul nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, motiv pentru care au procedat la efectuarea de verificări, rezultând faptul că declaraţia notarială prezentată este falsă.
„Femeia a recunoscut că a primit declaraţia de la o persoană necunoscută; a recurs la aceasta metodă pentru că tatăl minorului nu era în ţară şi dorea să plece împreună cu copilul în Spania, la rude. S-a luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi au fost întocmite acte sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi complicitate la tentativa de trecere ilegală a frontierei”, ne informa comisar-şef Daniel Iancu, din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.

Recomandările redacției