raliulPrimarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a cerut, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Primăria municipiului Arad, sprijinul Guvernului pentru ca Raliul Aradului să devină etapă în Campionatul Mondial de Raliuri.
Gheorghe Falcă a precizat că, din punct de vedere tehnic, Aradul are capacitatea să îndeplinească toate cerinţele necesare organizării unei competiţii la nivel mondial, însă sprijinul autorităţilor centrale ar fi necesar pentru susţinerea financiară a evenimentului.
“Ambiţia noastră creşte şi sperăm ca prin pregătirea noastră să ajungem ca în anii următori România să fie reprezentată de Arad, într-o etapă a Campionatului Mondial de Raliuri. O etapă pe care Aradul poate să o îndeplinească din punct de vedere tehnic. Trebuie să ne pregătim doar din punct de vedere financiar, şi, evident, să avem parteneri pentru această etapă mondială Guvernul României, aşa cum există peste tot în lume în ţările care au etape în Campionatul Mondial”, a explicat Gheorghe Falcă.
Primarul a mai adăugat că taxele pentru organizarea unei etape din Campionatul Mondial de Raliuri se ridică la 400.000 de euro.
De asemenea, primarul Gheorghe Falcă a mai precizat că Raliul Aradului, ediţia 2014, parte a Campionatului Naţional de Raliuri dar şi a Campionatului European de Raliuri a fost un succes.
“Am fost impresionat de numărul foarte mare de oameni care a dorit să vadă această competiţie. Proba Superspecială, care a avut loc în premieră în centrul Aradului, a atras 10.000 de spectatori. De asemenea, toate hotelurile, pensiunile din oraş şi din apropierea oraşului au înregistrat un grad de ocupare ridicat, mai ales că echipajele au sosit în oraş cu o săptămână înainte”, a spus primarul municipiului Arad.
Gheorghe Falcă a mai adăugat că şi în judeţ, respectiv în localităţile Şiştarovăţ, Conop, Nadăş, Bârzava au fost înregistraţi mulţi spectatori la probele speciale care s-au desfăşurat pe macadam, făcând ca “această ediţie a competiţiei să fie cea mai reuşită”.
Raliul Aradului a avut loc, în perioada 8-10 mai, pe trasee special amenajate din municipiul şi judeţul Arad.

Recomandările redacției