raliu Bata3 raliu Bata2 raliu Bata1După cum se știe, județul nostru a găzduit în week-end-ul trecut cea de-a VI-a ediție a Raliului Aradului. Traseul județean a cuprins și o porțiune de drum aparținătoare comunei Bata.
Conform programului cursei, ziua de sâmbătă a cuprins „șapte pro­be speciale pe drumuri fores­tiere și comunale de pe raza ju­dețului“, una dintre ele cuprin­zând și „drumul DC 83, între loca­litatea Bata și localitatea Lala­șinț, sectorul cuprins între ieșirea din Bata (Cariera) și intrarea în Lalașinț – (denumită) Proba specială «Bata» = 5,21 km“.
Sprijin total de la Primărie
După cum a fost de așteptat, administrația din Bata – în speță primarul comunei, Ion Micurescu – a acordat sprijin total organizatorilor acestui raliu, mai ales că acesta se desfășura într-o zi de week-end și lumea din comună avea șansa să vadă „pe viu“ o secvență a acestui spectacol deosebit. „La solicitarea organizatorilor Raliului noi am luat legătura cu administrația Carierei DIABAS care a înțeles perfect situația și nu a mai organizat transporturi – mai ales fiind sâmbătă; am avertizat, de asemenea, toți crescătorii de animale din comună pentru a nu lăsa animalele să pășuneze sâmbătă în respectiva zonă și, nu în ultimul rând, am avertizat populația din vecinătatea zonei la prudență. Drumul DC 83 Bata – Lalașinț a fost închis circulației între 15,45 și 18, pe o lungime 5,21 km, la ieșirea din Bata și până la intrarea în satul vecin, Lalașinț“ – a precizat edilul bătan.
Cursa, derulată în siguranță
Ca urmare a măsurilor luate, atât de către organizatori cât și de administrația locală din Bata, raliul a parcurs cei 5,21 km ai Probei speciale „Bata“ în condiții bune și în siguranță maximă. „Au fost numeroși spectatori bătani iar competiția s-a derulat în cele mai bune condiții, nefiind înregistrat absolut nici un eveniment nedorit, semn că localnicii au înțeles exact ce se aștepta de la ei. Oricum, deranjul a fost minor față de avantajul de imagine adus zonei Bata. Acesta vine să completeze tabloul numeroa­se­lor evenimente culturale, folclorice, sportive ș.a. care se țin în ultimii ani la Bata, tocmai pentru ca frumusețile acestor locuri – și potențialul ei – să fie aduse în atenția opiniei publice și a potențialilor investitori“ – a subliniat Ion Micurescu.
Ca o paranteză, putem aminti piloții care au ieșit câștigători la Proba specială Bata 5,21 km care au fost: sibianul Sebastian Barbu – copilot Sergiu Itu, cu mașina Mi­tsubishi Lancer Evo X R4; Rashid Al-Ketbi din Dubai cu Ford Fiesta R5; și ungurul Janos Puskadi cu Skoda Fabia S2000.     (F.B.)

Recomandările redacției