DSCN9868Personalităţile locale, voluntarii din diferite domenii precum şi arădenii cu iniţiativă pot adera la o platformă de acţiune, nou înfiinţată, în folosul societăţii. Este vorba de „Aradul contează“, platformă care are ca scop dezvoltarea de proiecte pe toate domeniile. Iniţiativa înfiinţării platformei a venit din partea preşedintelui Consiliului Judeţean, Nicolae Ioţcu.
Platforma „Aradul contează“, axată de dezvoltarea unei strategii de acţiune pentru Arad, ce ar urma să fie implementată pe mai multe paliere a fost lansată astăzi oficial. Lansarea s-a făcut într-un cadru festiv, în prezenţa membrilor din grupul de iniţiativă – reprezentanţi de instituţii şi asociaţii, precum şi voluntari.
„Încă din 2011, Consiliul Judeţean s-a implicat şi mai mult în activitatea de voluntariat şi în doi ani de zile am reuşit să mobilizăm tot mai mulţi tineri şi să-i aducem într-o zonă activă, cu folos pentru oameni. (…)Acum trecem într-o etapă nouă, când Aradul îşi propune să facă paşii pentru promovarea valorilor. «Aradul contează“ îşi va aduce contribuţia pentru dezvoltarea unei societăţi mai puternice. Platforma «Aradul Contează» va coagula un nucleu de personalităţi locale care au capacitatea să mobilizeze societatea arădeană în diferite domenii: economie, sănătate publică, sport, cultură, tineret, social, protecţia mediului,dezvoltare economică. Avem proiecte punctuale în care dorim să antrenăm societatea arădeană, proiecte pozitive, constructive, care ţintesc creşterea calităţii vieţii în Arad“, a susţinut Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Proiecte pe toate domeniile
Platforma „Aradul contează“ crează cadrul pentru depunerea de proiecte pe diferite domenii de activitate. „Înţelegem faptul că există oameni valoroşi în societatea arădeană care nu doresc să se înroleze politic, la fel cum există oameni valoroşi în partidele politice, care nu colaborează între ei pe motivul diferenţelor doctrinare, ideologice. Lansăm invitaţia arădenilor cu iniţiativă să ni se alăture pentru promovarea Aradului . Platforma dispune de un buget iar ONG-urile pot depune proiecte“, a mai spus Nicolae Ioţcu.
În această vară, urmează să fie amenajat şi un spaţiu destinat activităţii platformei „Aradul contează“. „Toate persoanele din grupul de iniţiativă vor coordona câte un proiect. În aproximativ trei luni vom avea amenajat un spaţiu care va fi pus la dispoziţia ONG-urilor şi în care vom organiza conferinţe. De asemenea, vom organiza şi acţiuni caritabile“, a spus Ana Maria Dragoş, directorul Centrului Cultural Judeţean Arad.
În cadrul evenimentului de deschidere a platformei, membrii ansamblului „Vicodorii“ din Lipova au primit costume populare, realizate având ca model un costum autentic, vechi de 100 de ani.
Din grupul de inițiativă fac parte reprezentanţi ai Ligii Studenților UAV, Consiliului Județean al Elevilor, Asociaţiei oamenilor de afaceri creștini și Râul Trezirii, Centrului Județean de Resurse şi Asistență Educațională şi lista ar putea continua.

Recomandările redacției