bunÎn fiecare a treia duminică a lunii mai, comunitatea internaţională consemnează Ziua internaţională de comemorare a persoanelor decedate de SIDA sau Ziua Lumânărilor Aprinse. Dedicarea unei zile oficiale de pomenire a persoanelor răpuse de maladia SIDA vine din necesitatea de a atrage atenţia opiniei publice asupra caracteristicilor infecţiei HIV/SIDA și a conştientizării riscului de infectare cu HIV.
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad, prin Serviciul mobil de educaţie şi consiliere pentru prevenirea infectării cu HIV/SIDA, în parteneriat cu Directia de Dezvoltare si Asistență Comunitară Arad, Universitatea “Aurel Vlaicu” și Asociația „Noi si Ceilalți” Arad, a organizat un astfel de eveniment sub egida „Lumânări pentru suflet!”. Evenimentul are ca scop aducerea unui omagiu colectiv românilor dispăruți din cauza SIDA, să transmită un mesaj de încurajare copiilor și adulților care trăiesc cu HIV/SIDA și să lanseze un îndemn la prevenire și solidaritate celorlalți semeni ai lor.
Participanţii au depus lumânări aprinse în Piaţa Avram Iancu şi au format o fundă din lumânări. Trecătorii au fost încurajaţi să dea dovadă de solidaritate şi toleranţă şi să aprindă o lumânare în memoria celor dispăruţi din cauza acestui flagel. De asemenea, s-a mai format un lanţ uman în formă de fundă şi au fost lansate baloane roșii (cu heliu).

Recomandările redacției