utilajPoliţiştii de frontieră arădeni au depistat doi cetăţeni români care intenţionau să introducă ilegal în România două utilaje marca Bobcat, care figurau ca fiind furate din Norvegia .
„La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul român Marian D., în vârstă de 35 de ani, din Mehedinţi, care conducea un autovehicul marca Ford Tranzit, înmatriculat în Bulgaria. Împreună cu acesta, în autovehicul mai călătorea şi Gheorghe Marian P., în vârstă de 30 de ani, din acelaşi judeţ. La controlul de frontieră s-au descoperit, ascunse sub mai multe articole din material textil, două utilaje industriale, pentru care cei doi nu au putut prezenta documente de provenienţă”, ne relata comisar-şef Daniel Iancu, ofiţer de presă în cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.
În urma verificărilor în bazele de date, poliţiştii de frontieră arădeni au constatat faptul că cele două utilaje figurează furate din Norvegia, faţă de cele constatate cei doi bărbaţi declarând că nu ştiau că utilajele sunt furate, ei cumpărându-le dintr-un parc de vehicule din localitatea germană Nuremberg, contra sumei de 400 de euro fiecare.
Având în vedere cele constatate, poliţiştii de frontieră cercetează cele două persoane sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la furt, iar utilajele au fost indisponibilizate la sediul sectorului, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției