asistatiLista asistaţilor social, restanţieri la bugetul local s-a închis. Zeci de arădeni care beneficiau de ajutor social, familii întreţinute cu indemnizaţii, precum şi mame au rămas fără banii de la stat, pentru că nu şi-au plătit taxele şi impozitele pe anul trecut.
Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială Arad a anunţat suspendarea drepturilor pentru mai mulţi asistaţi social rău-platnici. Este vorba de 46 de mame care primeau indemnizaţie de creştere a copilului, 15 familii beneficiare de alocaţii de susţinere a familiei şi 23 de beneficiari de ajutor social. Acestora le-au fost suspendate drepturile pe o perioadă de cinci luni de zile, pentru neplata impozitelor şi taxelor locale. Asistaţilor social le-a fost pus în vedere dinainte faptul că, dacă nu îşi vor onora dările pe anul trecut se vor alege fără bani. În cazul arădenilor beneficiari de ajutor social sau alocaţie de susţinere a familiei, restanţi la bugetul local, suspendarea drepturilor s-a făcut din dispoziţia primăriilor de domiciliu.
În situaţia în care, în termenul de cinci luni, se achită obligaţiile, primarul va face un dosar care va fi trimis către Agenţia pentru Prestaţii şi Inspecţie Socială. În consecinţă, de luna următoare, beneficiarul va fi repus în plată şi va primi inclusiv drepturile pentru perioada în care acestea au fost suspendate. În cazul în care, plata taxelor locale se face după termenul de cinci luni prevăzut în OUG 124/2011, primăria poate repune în plată persoana respectivă, dar nu se vor mai plăti beneficiile sociale pentru lunile anterioare.

Recomandările redacției