notarialaO minoră a încercat să iasă din ţară, fără acordul părinţilor, la sfârşitul săptămânii trecute, folosindu-se de două declaraţii notariale false.
La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-a prezentat, călătorind ca pasageră într-un microbuz, înma­triculat în România, minora T.A.P., în vârstă de 17 ani, din Bacău, la controlul de frontieră aceasta prezentând două declaraţii privind acordul părinţilor pentru a-şi petrece vacanţa în Marea Britanie, însoţită de Maria D., în vârstă de 20 de ani, tot din Bacău.
„Colegii mei au constatat că documentele prezentate nu îndeplineau condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, motiv pentru care au procedat la efectuarea de verificări, în urma acestora stabilindu-se faptul că declaraţiile notariale sunt false. Minora a recunoscut că a primit declaraţiile de la o persoană necunoscută, contra sumei de 250 de euro şi că a recurs la această metodă pentru că dorea să ajun­gă la fratele ei, în Marea Britanie”, preciza comisar-şef Daniel Iancu, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.
Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză şi au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi complicitate la tentativa de trecere ilegală a frontierei.

Recomandările redacției