OLYMPUS DIGITAL CAMERA Pentru ca locuitorii comunei Bata să fie informaţi la timp despre locurile unde vor merge la vot pentru alegerea parlamentarilor la Consiliul Europei, administraţia locală a făcut toate pregătirile din timp. Ca urmare se așteaptă ca totul să decurgă în cele mai bune condiții.
Bătanii au patru secții de vot
Astfel, secţiile de vot stabilite în comuna Bata vor fi în număr de patru – ca și la alte votări – şi vor avea locaţiile după cum urmează.
În Bata, localitate de reşedinţă a comunei va fi secţie de vot la sediul Primăriei. Aici va funcționa
secţia de vot numărul 188 și sunt așteptați un număr de 334 de alegători.
În satul Ţela, secţia de vot este amplasată la Şcoala Primară (cu clasele I-IV), unde va funcționa sec­ţia cu numărul 189. Aici sunt așteptați un număr de 267 alegători.
În satul Bacău de Mijloc, secţia de vot este la Căminul Cultural unde va funcționa secţia cu numărul 190. Aici sunt așteptați un număr de 138 de alegători.
În satul Bulci va fi secţie de vot tot la Căminul Cultural, unde va funcționa secţia cu numărul 191 iar aici sunt așteptați un număr de 99 de alegători.
Sătenii sunt invitați să iasă la vot
Ca în fiecare an, primarul Ion Micurescu a adresat consătenilor săi îndemnul de-a ieși la vot, considerând că exprimarea votului este o manifestare de democrație, de care fiecare cetățean trebuie să facă uz.
„Este recomandabil ca fiecare cetățean cu drept de vot al comunei să meargă la vot, pentru că fiecare vot contează. Chiar dacă se aleg membrii Parlamentului European, fiecare hotărâre de acolo are efecte și aici la noi, deci trebuie să avem încredere în cei pe care îi alegem să-i tri­mitem în acest înalt for european. Prin urmare trebuie să ne informăm serios și să cumpănim cu atenție cărora dintre candidați le dăm votul nostru, ca să ne re­prezinte cu cinste la Bru­xelles, pentru următorul man­dat“ – a fost îndemnul edilului bătan.
(F.B.)

Recomandările redacției