ape judetCu toate că ploile abundente căzute în ultima vreme  au afectat zone importante din ţară, situaţia a fost ţinută sub control în judeţul Arad. Din discuţiile purtate cu câţiva edili din unele comune aflate pe cursul celor două  râuri importante din judeţ a reieşit că situaţia apelor acestora este în continuare sub control.
Astfel, Ladislau Heleport, viceprimarul comunei Bata – comună aflată pe malul drept al Mureşului ne preciza în acest sens: „Deși apele Mureșului au înregistrat o creștere, zonele mai joase ale comunei noastre, mărginite de malul râului nu sunt deocamdată în pericol de a fi inundate. Oricum noi ținem sub observație situația“.
De asemenea, nici Letiţia Stoian, primăriţa comunei Semlac, localitate aflată tot pe malul Mureşului nu consideră că ar fi pericol de inundații. „Nu sunt zone aflate sub pericolul inundațiilor; aşteptăm să vedem pe mai departe cum va evolua nivelul Mureșului“.
Nici spre centrul județului, zonă pe unde curge Crișul Alb nu se sem­nalează probleme de acest gen, după cum ne precizau doi dintre edilii unor comune riverane acestuia. Astfel, Florin Ciul, primarul comunei Bocsig ne-a asigurat că „nu sunt astfel de probleme deoacamdată și nici nu se pre­figurează o creștere majoră a Crișului“.
Cam aceeași situație a fost subliniată și de Ioan Drăgan, viceprimarul comunei Zărand. „Deo­cam­- dată Crișul este scăzut – compa­rativ cu alți ani în care a plouat mult primăvara – și nu se pune problema unor astfel de situații; cel puțin deocamdată“, a fost precizarea vicelui zărăndan.
Cosmina Şerban

Recomandările redacției