congo

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat doi cetăţeni congolezi care au încercat să treacă ilegal frontiera, folosindu-se de documente româneşti false, ajutaţi de un cetăţean român.

La Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac s-au prezentat, pentru a ieşi din ţară, ca pasageri într-un microbuz marca Volskwagen, înmatriculat în România, condus de Silviu G., din Dîmboviţa, doi bărbaţi care s-au legitimat cu cărţi de identitate româneşti. Cu ocazia controlului, colegii mei au constatat că documentele prezentate de cei doi bărbaţi nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, motiv pentru care toate persoanele au fost conduse la sediul P.F. pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate şi a declaraţiilor s-a stabilit că cei doi bărbaţi, care s-au legitimat cu cărţi de identitate româneşti, sunt, de fapt, doi congolezi, în vârstă de 26, respectiv 28 de ani, care doreau să ajungă ilegal în Franţa, ne preciza comisar-şef Daniel Iancu, ofiţer de presă în cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei d Frontieră Arad.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză şi cercetării lor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

De asemenea, pe numele şoferului s-a întocmit o lucrare penală, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la fals privind identitatea şi complicitate la tentativa de trecere ilegală a frontierei de stat.

Recomandările redacției