cjaLa început de săptămână se vor reuni de această dată aleșii județului, pentru ședința ordinară a Consiliului Județean de luna aceasta. Ședința CJA este programată pentru luni, 26 mai.

Administrația județeană se pregătește să acceseze din nou fonduri nerambursabile pentru reabilitarea infrastructurii de apă în județ astfel că, unul dintre proiectele de hotărâre ce intră la vot se referă la pregătirea documentațiilor pentru depunerea cererii de finanțare pe POS Mediu. Noul proiect ar urma să continuie investițiile realizate pe masterplanul pe apă-canal – „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad”.

Consilierii județeni vor mai avea de supus aprobării un proiect pentru reabilitarea drumurilor de incintă de la Zona Liberă Curtici. De asemenea, CJA are de făcut completări la una dintre hotărârile deja emise, ce se referă la valoarea lucrărilor rămase neexcutate în cadrul masterplanului pe deșeuri, lucrări în valoare de 28 de milioane de lei. De menționat că, proiectul „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor Solide“, a fost suspendat în urma litigiului dintre Consiliul Judeţean şi compania Confort SA. Firma nu şi-a îndeplinit condiţiile contractuale şi a suspendat lucrările, în vara anului 2012. Compania executase doar aproximativ 60 la sută din lucrări, astfel că, acum după deblocare, CJA a căutat noi constructori care să finalizeze proiectul. Lucrările pe mega-proiectul deșeurilor ar putea fi reluate în scurt timp.

Supusă la vot va fi și o nouă rectificare a bugetului de venituri și cheltuieli, precum și alte proiecte, ce se referă tot la chestiuni financiare, precum conturile de execuție ale bugetului.

Nu în ultimul rând, unul dintre proiectele de pe ordinea de zi a ședinței se referă la implicarea Consiliului Judeţean într-un proiect educațional. Proiectul „Expert in Networking and Project Making for Local Development“ presupune proiectarea de cursuri de masterat și cursuri post universitare. Ca partener în proiect, alături de Universitatea de Vest „Vasile Goldiș“, administrația se angajează să promoveze proiectul.

Recomandările redacției