Sărbătoarea Vecinilor i-a scos, vineri, pe arădeni în stradă cu ceaune, bere și muzică, iar petrecerile s-au terminat după miezul nopții.

La Sărbătoarea Vecinilor s-au înscris 113 de asociații locative, iar în cartiere, arădenii au organizat mici petreceri în faţa blocurilor, în faţa şi în curțile caselor, ba chiar şi în sufrageriile apartamentelor, dar și în garaje.

Festin culinar pe Aleea Muncii

Una dintre petreceri, la care s-au adunat zeci de persoane de la mai multe blocuri, a avut loc în cartierul Aradul Nou, pe Aleea Muncii.

Aici s-au adunat vecinii de la blocurile D (scările A, B şi C) şi de la blocul 5 de pe strada Ştefan cel Mare.

Pentru Sărbătoarea Vecinilor au fost pregătite mai multe feluri de mâncare, dar şi gogoşi, care au fost preparate într-un garaj.

„Anul acesta am pregătit gulaş de porc şi vită cu salată de varză, iar la desert am avut gogoşi cu dulceaţă de căpşuni sau cremă de ciocolată şi cozonaci cu nucă, mac şi rahat. Pe lângă acestea, i-am mai servit pe vecini cu cafea, sucuri, apă minerală şi bere”, a spus Lucreţia Leucea, administratorul blocurilor şi unul dintre organizatorii petrecerii de pe strada Muncii. Aceasta a mai adăugat că o parte din cheltuieli au fost suportate de locatarii blocurilor care au participat la Sărbătoarea Vecinilor.

Câteva femei care s-au ocupat cu prepararea mâncării la această petrecere s-au învoit, vineri, de la locurile de muncă.

Hora vecinilor, în Sânicolaul Mic

O altă petrecere a vecinilor a fost organizată la blocurile de pe strada Frunzei din cartierul Sânicolaul Mic. Aici, vecinii s-au adunat în faţa blocului, unde au consumat mâncare gătită în apartamente şi au băut răcoritoare şi bere. Tot în faţa blocului a fost adus şi un casetofon, astfel încât vecinii au putut să se prindă în hore şi să danseze ca la o petrecere adevărată.

O altă petrecere a vecinilor a fost organizată pe strada Clopotului, în cartierul Sânicolaul Mic.

„Am pregătit un preparat după o reţetă nouă, fasole cu ciolan la cătlan. Am fiert în jur de 150 de porţii”, a spus Teodor Gligor, consilier local şi organizatorul petrecerii. Pe lângă mâncare, mesele au fost pline cu băuturi răcoritoare şi bere.

Fasole cu ciolan şi plimbări călare, în zona Poltura

Și pe strada Munteniei, din zona Poltura, zeci de oameni au fost prezenți la Sărbătoarea Vecinilor. Pentru această sărbătoare, locuitorii din această zonă au adunat 5 lei de persoană şi au reuşit să pregătească 4 cătlane cu fasole şi ciolan, ceea ce înseamnă în jur de 200 de porţii.

Ca în fiecare an, cei de pe strada Munteniei şi-au chemat la petrecere și rudele, dar şi prietenii. Petrecerea a fost organizată pe marginea unui teren de fotbal, amenajat de cei care locuiesc în zonă. Vecinii de pe strada Munteniei au avut posibilitatea să călărească un armăsar pus la dispoziţie de Depozitul de armăsari Arad.

Pe strada Poetului din cartierul Aurel Vlaicu, vecinii s-au strâns la un chef organizat de un agent economic.

Locatarii de la blocurile B20 şi C1 din cartierul Aurel Vlaicu au organizat Sărbătoarea Vecinilor în apartamente, unde au preparat grătare şi au servit suc şi apă minerală.

Petreceri au mai fost organizate vineri și în cartierele Alfa, Confecții, Micălaca.

Cei care au participat la Sărbătoarea Vecinilor au primit de la Primărie şi Consiliul Local tricouri, şorţuri şi baloane inscripţionate cu Sărbătoarea Vecinilor.

Municipiul Arad s-a alăturat pentru prima dată Sărbătorii Vecinilor în 2009, iar datorită interesului cu care a fost primită de arădeni, anul acesta a fost organizată a VI-a ediţie.

Ştefana Mladin

  • Dorina Avrămuţ spune:

    Stimata domnita Stefana Mladin,

    legat de „Sarbatoarea vecinilor” aflata la cea de a 6-a editie in Arad, iata mai jos o capodopera a poeziei romanesti cu atac direct la „Glossa” lui Mihai Eminescu. Cum a putut fi calarit un armasar nu doar pe strada Munteniei ci si pe Strada Rosiorilor colt cu Aurel Vlaicu astfel incat Cenaclu Lucian Emandi din Pecica cu ale lui „Flori de tei” sa devina unul de trista amintire, ramane de vazut si de auzit la „Pastele cailor” (29 mai 2014).

    Vecinei de coşciug

    Am stat, Dorina, ca-ntr-un joc de cărţi:
    adică etalare cam drăcească!
    Ai un talent să naşti şi să se nască
    O Lume-a Ta şi în a câtor hărţi…

    Şi aş lătra, dar este ocupat,
    Aş da şi eu din cozi, ca dintr-o lesă,
    Dar nu vei înţelege că am „tresă”
    Şi nu îmi place să iubesc la pat…

    Nu-mi place lungul popii ameţit cântat!
    Eu Conte, un Dracula, tu Contesă…

    Dacian Don, azi

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției