militariiDoi militari au decedat şi un al treilea a fost rănit grav în urma unui accident de circulaţie care a avut loc, vineri, în jurul orei 19,00, în municipiul Deva. Toţi, arădeni…

Vorbim de trei apărători ai Patriei, victime ale unui ciudat accident de circulaţie…

Drama este cu atât mai mare cu cât unul dintre soldaţi îşi aniversase ziua de naştere chiar în ziua…morţii.

„Camarazii mei circulau pe ruta Arad-Sibiu. Erau în timpul lor liber. Poliţia rutieră este în măsură să spună, exact, ce s-a întâmplat…ce ştiu este că maşina pe care o conduceau colegii mei de armă a fost izbită de un autotren, care venea din spate…”, ne declara cpt. Lucian Rusu, ofiţer de informare şi relaţii publice a U.M. 01249 Arad, cunoscută ca fiind Unitatea Militară de la Cetate.

După accident, două dintre victime – celei de-a treia declarându-i-se decesul la locul accidentului – au fost transportate de urgenţă la un spital din Deva, pentru tratament şi investigaţii. „Din păcate, un al doilea soldat şi-a pierdut viaţa chiar pe masa de operaţie”, completează cpt. Lucian Rusu.

Unul dintre cei mai afectaţi de cumplita tragedie este Generalul Avram Cătănici, care a fost comandant nu numai al Unităţii, dar şi al Garnizoanei Arad, şi a manifestat întreaga sa compasiune faţă de familiile şi prietenii celor dispăruţi prea timpuriu.

Inspecoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara, faţă de cumplitul accident de circulaţie în care doi militari arădeni şi-au pierdut viaţa, iar un al treilea se zbate între viaţă şi moarte, precizează:

„În data de 23.05.2014, în jurul orei 18:42, un bărbat în vârstă de 32 de ani, din municipiul Arad, care conducea un autoturism pe DN7, pe banda I de circulaţie, pe direcţia de deplasare Arad spre Deva, la km 394+150m, a efectuat o manevră neregulamentară de întoarcere peste marcajul longitudinal continuu, moment în care a fost surprins de un autotren condus de un bărbat în vârstă de 24 de ani, din judeţul Braşov, care circula pe aceeaşi direcţie de deplasare, pe banda II de circulaţie. În urma evenimentului rutier a rezultat decesul unuia dintre pasagerii din autoturism, ce se afla pe locul din dreapta faţă (un bărbat în vârstă de 44 de ani, din judeţul Arad), precum şi rănirea conducătorului auto şi a pasagerului din spate (un bărbat în vârstă de 32 de ani, din judeţul Arad), care au fost transportaţi la Spitalul Municipal Deva pentru acordarea îngrijirilor medicale necesare. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, respectiv ucidere din culpă. Traficul rutier a fost restricţionat aproximativ 50 de minute pe ambele sensuri de circulaţie”.

FOTO: hunedoaralibera.ro

Recomandările redacției