metÎnceputul prudent al derby-ului de totul sau nimic pentru echipa gazdă a fost urmat de o primă fază tăioasă creată de Bebe Mitu, care l-a deschis în adâncime pe Alin Mihai, dar portarul Tiut l-a blocat miraculos (15).
Cugirul a răspuns repede, Itu a tras de la 18 metri, Paşcalău a respins în faţă, iar Şuteu a reluat pe lângă poarta goală (19)! Goalkeeperul arădenilor a oferit apoi siguranță prin câteva intervenții de efect, iar colegii săi au încheiat repriza în atac. Înainte de pauză, Alin Mihai a apărut din nou periculos în careul advers, însă Tiut i-a reținut șutul din 7 metri în doi timpi (43).
Același Alin Mihai, golgeterul Șoimilor, a făcut ca reluarea să fie explozivă și a deschis scorul: angajat în adâncime, a profitat de o neatenție din defensiva Metalurgistului și l-a executat pe Tiut, 0-1 (51)!
Trupa lui Opric a căutat să dea răspunsul, însă, chiar și cu prețul a două avertismente încasate de Maghici și Lung, cei din Podgorie i-au oprit. Și exact când aveau mai mare nevoie, veteranul Bebe Mitu și-a pus la bătaie toată experiența și a făcut 0-2 cu un şut superb de la marginea careului, după o pasă din lovitură liberă (62)!
Ovidiu Pașcalău a fost din nou providențial, salvându-și echipa de gol după o dublă ocazie a lui Ionuț Radu (65). Opric a mutat, ai săi au cerut și un penalty, portarul Șoimilor a mai avut o intevenție de efect la ocazia lui I. Radu (76), după care Alin Mihai a dat lovitura de grație: atacantul a prins un trasor perfect de la distanță și mingea s-a oprit în plasa porții gazdelor, 0-3 (77)! Niciodată Pîncota n-a fost mai aproape de promovare, vineri are derby cu Național Sebiș în fieful ei și poate decide matematic totul!
Metalurgistul: Tiut – Tăban (86 Man), Şt. Radu, Potopea (73 Ianc), Trăşcan – Oara (66 Iovănescu), Neagu, Cristea, Şuteu (66 Câmpean) – Itu, I. Radu.
Şoimii: Paşcalău  – Iovan, Lengyel, Lung, Viţu – Dubeştean –  Maghici (90 Dumitru), Issa, Mitu (76 Stanciu), Bulzan (80 Hosu) – A. Mihai.
Arbitri: Cătălin Găman, Adrian Popescu, Dragoș Pătraşcu (Craiova). Observatori: Traian Marcu (Sibiu), Laszlo Sajtos (Sibiu).

Recomandările redacției