dotariÎn anii trecuți, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș“ s-a dotat pe bani nerambursabili, cu o serie de echipamente pentru eficientizarea activității. Printr-un proiect transfrontalier, echipajele ISU Arad ar urma să se perfecționeze pentru intervenția în caz de accidente aviatice. Este vorba de proiectul „Intervenţia comună în zona de graniţă în cazul unui accident de avion“ – CIBEPA 2016 (Common Intervention the border area in plane accident), ce urmează să fie depus de Consiliul Județean, în vederea obținerii finanțării. „Ne dorim să accesăm un proiect pentru intervenția la frontieră, din fonduri europene și de aceea a trebuit să aprobăm în Consiliul Județean, alocarea cofinanțării noastre. Urmează ca împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Vasile Goldiș» să depunem acest proiect. Să sperăm că vom câștiga proiectul, așa cum le-am câștigat pe toate și vom începe implementarea pe parcusul acestui an“, a susținut Nicolae Ioțcu, președintele Consiliului Județean Arad.

În ședința extraordinară a Consiliului Județean de la finele săptămânii, aleșii județeni au aprobat alocarea unei cofinanțări de peste 17.000 de euro, pentru acest proiect. „ISU Arad intenționează să acceseze fonduri europene cu sprijinul Consiliului Județean Arad, în vederea dezvoltării și implementării unei proceduri de intervenție la accidente aviatice civile, pe zona transfrontalieră. Am solicitat sprijin CJA, pentru că am fost sprijiniți și la alte proiecte pe care le-am implementat până acum. Proiectul se va derula pe parcusul a 21 de luni calendaristice“, a spus Adrian Deacu, căpitan ISU „Vasile Goldiș“Arad.

Până acum, cu finanțare europeană, Inspectoratul pentru Situații de Urgentă ,,Vasile Goldis” a fost dotat printr-un proiectul derulat în zona de vest a ţării şi cofinanțat de Consiliul Județean. Este vorba de proiectul „Achiziţionare echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în Regiunea Vest”. Printre dotările achiziționate se numără: autospeciale pentru lucrul cu apă, autospeciale de intervenţie la accidentele colective, pentru descarcerări grele şi ambulanţe de prim-ajutor.

Recomandările redacției