pancotaE sărbătoare în Podgoria ară­deană, Șoimii Pâncota a trecut de rivala din Sebiș și și-a câștigat loc în liga secundă! Naționalul era condiționată de victorie ca să mai spere la promovare, dar dubiile asupra învingătoarei aveau să se risipească după 10 minute.
Până atunci, Pașcalău boxase trasorul lui Chindriș (6), iar Coțan a creat emoții după dribling în careu și un o reluare către colțul lung pe care Digbeu a ratat-o, însă ivorianul era ori­cum în off-side (9).
Șoimii s-au organizat din mers și au apelat la angajamentul ce le-a devenit un fel de marcă înregistrată de-a lungul campionatului. Dubeștean a lansat o minge puțin peste transversală (16), apoi Merșca a blocat deschi­derea lui Maghici către Alin Mihai (18).
„Echilibru” a devenit cuvânt de ordine până cu câteva minute înaintea pauzei, adică până când Șoimii au reușit să găsească breșa bucuriei: de undeva de la centrul terenului, Du­be­ș­tean a trimis o minge verticală spre careu, Carlos Burian a percutat dintre apărătorii Naționalului, a preluat și a marcat din 12 metri pe lângă Merșca (40). 1-0 și Liga secundă era tot mai clar deschisă pentru alb-negri, care au trecut pe lângă golul doi după ce lovitura de cap a lui Adi Rusu a ocolit cadrul porții (42).
Carlos Burian a ieșit din nou la rampă în debut de act secund. Atacantul a fost anticipat de Merșca (48), apoi a ratat incredibil singur cu portarul Sebișului (51).
Alb-albaștrii au ripostat, Mîndrușcă a trimis mingea în plasă după o centrare, dar masivul atacant al Sebișului comisese fault în atac și golul n-a fost validat. Pierderea lucidității Națio­nalului a devenit evidentă când același Mîndrușcă a găsit culoar de șut, însă execuția a fost fără vlagă, indi­când, parcă, resemnarea…
De la distanță, Adi Rusu a trimis două „rachete” spre poarta vizitatorilor, una a prins-o Merșca (60), cea­laltă a căzut pe transversală (63).
Meciul l-a liniștit tot Carlos Burian, după o lovitură de colț, „penalty-ul Șoimilor” în acest sezon, multe reu­șite venind în urma fazei fixe menționate. Maghici a fost executantul, de pe flan­cul stâng, Remus Lung a recentrat cu capul din 6 metri, iar Burian s-a infiltrat perfect printre fundașii Sebișului și a făcut 2-0 din careul mic (72).
Abrudean l-a pierdut pe Albert (74), eliminat pentru fault dur comis la Maghici, Digbeu a încercat să salveze ceva din prestația alor săi dar lovitura de cap i-a trecut pe lângă poartă (80). Ultima zvâcnire s-a produs în prelungiri, când Galea nimerea transversala din marginea suprafeței de pedeapsă, bara de sus fiind aliata simbolică a unei echipe care n-a dorit să primească gol în meciul ce i-a adus promovarea în liga secundă.
Dan Cuedan, elevii săi și întreaga tabără pâncotană, condusă de Pavel Piroș și Iosif Retter, reușesc astfel o performanță unică pentru orășelul arădean. Cu o etapă înainte de final, „șoimii” știu că sunt campionii seriei a V-a și merită toate aplauzele!
Formații:
Pâncota: Pașcalău – Iovan (53 Suciu), Lung, Lengyel, Vițu – C. Maghici, Ad. Rusu (84 Mitu), Issa, Dubeștean – A. Mihai (90 Hosu), Burian (75 Bulzan).
Sebiș: Merșca – Mînecan, Albert, Morariu, Neacșu – Coțan, Chindriș (46 Blănaru), Balint (81 Galea), Bozian – Digbeu – Mîndrușcă (66 Dobricean).
Arbitri: Marian Balaci (Severin) – Marius Nicoară (Herculane), Raul Ghiciulescu (Lugoj).
Observatori FRF: Cornel Corocan (Reșița) Valer Vancea (Oradea)
Cartonașe galbene: Iovan, Ad. Rusu, Issa / Mîndrușcă, Balint, Albert (2), Dobricean
Eliminat: Albert (74)

Recomandările redacției