cuedan-sebis-playoffAcum 16 ani, Dan Cuedan era printre cei mai importanți fotbaliști ai Șoimilor Pâncota, pe când alb-negrii câștigau Divizia D și, apoi, un baraj de promvoare în Liga a III-a, învingându-i pe gorjenii de la Târgu Cărbunești, care aveau statut de „satelit” al Pandurilor Tg. Jiu.
Filmul de atunci a făcut ca echipa din Podgorie să nu joace în Liga a III-a, locul i-a fost cedat Indagrarei, dar, într-un arc peste timp, același Cuedan, acum în postura de antrenor, a jucat un rol decisiv în cea mai mare performanță din istoria Șoimilor.
Și chiar dacă a mai avut contact cu liga secundă, din postură de secund și, un timp, principal la UTA și CFR Timișoara, promovarea cu Pâncota e cea mai bună realizare a sa de pe banca tehnică, unde a avut tot sprijinul președintelui Pavel Piroș.
„Indiferent de obiectiv, ai o satisfacție când îl îndeplinești. Am fost un grup care am crezut în promovare”, a remarcat fostul mijlocaș.
Cotată cu șansa a treia la promovare după sezonul regulat, res­pectând poziția ocupată atunci în clasament, trupa arădeană a avut un parcurs fantastic în play-off și, cu o etapă înainte de final, e în sărbătoare. „Am reușit nouă victorii și două egaluri în cele nouă meciuri din play-off, cred că spune totul. Am avut un meci mai ușor acum, dar Sebișul rămâne o echipă redutabilă. Îmi felicit echipa, dedic promovarea băieților, dar mi-o dedic și mie, după atâtea meciuri la Divizia C la echipe unde am avut mereu obiectiv salvarea de la retrogadare, iată că am reușit să promovez cu Pâncota”, a spus antrenorul arădean.
Cel care a mai stat pe băncile echipelor UTA, UTA II, Victoria Nădlac, CFR Timișoara, Voința Mailat sau Național Sebiș a vorbit și despre ce stă în spatele triumfului. „Muncă, organizare, disciplină și liniște în vestiar. Eu nu i-aș spune secret, e ceva normal dacă vrei să performezi”, a conchis „Cue”.

Recomandările redacției