turnuUn fenomen inexplicabil încă s-a produs astăzi la Turnu: sute de peşti (sau poate mii), majoritar puiet şi tineret, au murit pe canalul „Crişul”, un canal de siguranţă menit să preia surplusul de apă în cazuri de ploi abundente şi aflat în administrarea Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare. Fenomenul a fost semnalat imediat Gărzii de Mediu, instituţia informând că a avertizat prin raport scris Prefectura, Direcția Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad şi Poliția Judeţeană. „Ca urmare a informărilor pe care le-am transmis, s-au mobilizat şi au constituit comisii de anchetă trei instituţii abilitate: Sistemul de Gospodărire a Apelor Arad (subunitate a Administraţiei Naţionale „Apele Române”, n.r.), Agenţia pentru Protecţia Mediului şi Direcția Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. Specialiştii primelor două instituţii au prelevat probe de apă din canal, Direcția Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor prelevând probe din peştii morţi. Rezultatele vor fi cunoscute săptămâna viitoare, şi vom acţiona în funcţie de aceste rezultate”, a declarat Monica Jitariu, prim-comisar al Gărzii de mediu Arad.

Prefectul Aradului este în cunoştinţă de cauză şi aşteaptă rezultatele analizelor de specialitate. „Prefectul a fost informat telefonic depre caz şi aşteaptă rezultatele analizelor pentru a acţiona în cunoştinţă de cauză. Dacă situaţia o va impune, prefectul va sesiza organismele abilitate ale statului, inclusiv Guvernul”, a declarat Lucian Cozma, purtător de cuvânt al Prefecturii.

Şi Poliţia Judeţeană Arad a fost informată despre fenomen şi aşteaptă rezultatele analizelor la care vor fi supuse mostrele de apă şi de peşte. „Inspectoratul Judeţean de Poliţie Arad a fost informat despre fenomenul de la Turnu, însă cazul nu este de competenţa instituţiei. Dacă din analizarea mostrelor de apă şi de peşte va rezulta că este vorba despre o infracţiune, poliţia îşi va face datoria”, a declarat Camelia Tuduce, purtătorul de cuvânt a IJP Arad.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției