crcFiliala Arad a Casei Româno-Chineze (CRC) desfăşoară o activitate intensă. Periodic judeţul este vizitat de delegaţii din China venite pentru a stabili contacte la Arad. De asemenea, în contextul în care la Ineu există un număr mare de persoane care doresc să înveţe limba chineze, CRC va organiza şi acolo cursuri, la fel cum face şi la Arad.

Recent, la propunerea filialei, cu aprobarea Ambasadei Republicii Populare Chineze a fost semnat un parteneriat între Universitatea Aurel Vlaicu şi Universitatea Jiangnan din Wuxi, China. „Este vorba despre o nouă iniţiativă a Casei Româno-Chineze, ceea ce dovedeşte încă o dată că filiala de la Arad este dinamică. Acest parteneriat presupune schimburi între facultăţi, schimburi de studenţi, schimburi de informaţii şi materiale academice, schimburi de publicaţii, organizarea şi desfăşurarea de programe de cercetare, organizarea de conferinţe comune şi a altor schimburi academice comune la propunerea celor două universităţi”, a declarat prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedintele Filialei Arad a Casei Româno-Chineze.

În ceea ce o priveşte, Gianina Ignuţa, secretarul general al filialei, susţine că dacă există câteva parteneriate între universităţi din China şi universităţi româneşti, până acum nu a fost semnată o astfel de înţelegere cu o unitate de învăţământ superior din zona Vest. „Chinezii care ne-au vizitat până acum iubesc zona aceasta, felul nostru de a fi, şi spun că au găsit aici multă seriozitate, mai ales la Universitatea Aurel Vlaicu”, susţine Gianina Ignuţa.

Recomandările redacției