Furt de bicicletă        
Poliţiştii de ordine publică din Arad au surprins în flagrant doi minori care au sustras o bicicletă
Cei doi minori, în vârstă de 16, respectiv 12 ani, ambii din Vinga, au fost prinşi de către poliţişti, în jurul orelor 04.00, când, prin ruperea cablului de siguranţă, au sustras o bicicletă, din rastelul de biciclete, din faţa uni bloc din car­tierul Aradul Nou.
Prejudiciul a fost recuperat, în cauză efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. În vederea prevenirii furturilor de biciclete, este recomandat ca să vă legaţi bicicleta cu un cablu de oţel sau lanţ, de un obiect fix (stâlp, grilaj, poar­tă); întotdeauna asiguraţi bicicleta, însă reţineţi că un simplu cablu nu este suficient în cazul absenţelor lungi; nu vă lăsaţi bicicletele decât în locuri special amenajate. (D.D.)

Remorcă furată
Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au depistat, zilele trecute, pe raza municipiului, un vehicul rutier tip remorcă, marca Pongratz, care figura urmărit în bazele de date de către autorităţile judiciare din Austria, ca fiind furat.
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că vehiculul a fost deţinut de către Mihai C., de 42 de ani, din Arad, acesta fiind, în acest moment, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţi­unii de tăinuire. Vehiculul rutier a fost indisponibilizat la sediul I.P.J. Arad în vederea continuării cercetărilor şi stabilirii situaţiei juridice. (D.D.)

Transport ilicit
Poliţiştii din Socodor au oprit recent în trafic un transport ilicit de peste zece metri cubi de material lemnos. Oamenii legii l-au identificat pe Flavius P., de 40 de ani, care transporta cu o utili­tară Renault 10, pe raza locali­tăţii Bocsig, 10, 75 metri cubi de lemn de foc, fără a deţine acte de provenienţă.
Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, conform Legii nr. 171/2010, cu suma de 1.000 de lei, iar materialul lemons transportat a fost reţinut în ve­derea confiscării.   (D.D.)

Recomandările redacției