sebineuÎn condițiile în care Șoimii Pâncota s-a încununat deja campioană în seria a V-a a Ligii a III-a, ultima etapă mai contează doar pentru amatorii de statistici. Pentru formațiile de pe Crișul Alb cortina va cădea cu un derby fără miză, în care Adrian Abrudean va cunoaște pe de rost fiecare fotbalist aflat pe gazon.
Actualul antrenor al Sebișului a activat la Ineu până în urmă cu o lună de zile, însă informațiile acumulate despre foștii săi elevi nu-l mai ajută decât pentru un eventual succes de palmares. „Nu putem nega faptul că înfrângerea de la Pâncota și ratarea obiectivului ne-a afectat, însă asta e viața de sportiv. Trebuie să gestionezi cu aceeași unitate de măsură și victoriile și eșecurile. De aceea, avem datoria să ne adunăm pentru acest ultim meci oficial și să-l câștigăm. Vrem să terminăm măcar pe locul 2, dar, totodată, să le mai oferim o mi­nimă satisfacție suporterilor noștri învingându-i pe cei de la Ineu. Normal că mi-aș fi dorit să existe o miză mai mare între două dintre echipele bune ale campionatului, însă nu mai putem schimba nimic acum”, a punctat „Știli” Abrudean, care va trebui să se descurce fără cei cinci fotbaliști excluși deja din lot.
Marele absent al confruntării de astăzi (ora 18), de la Sebiș, este ex-ul Radu Necșulescu. Acesta a apărat pentru două sezoane culorile Națio­nalului, iar acum nu-și poate întâlni foștii colegi datorită unei suspendări. „Mi-aș fi dorit să joc la Sebiș, mai ales că e ultimul meci al sezonului și se dispută pe un teren familiar mie. Aș fi vrut să joc împotriva unor foști colegi și actuali prieteni, ca Merșca, Bozian sau Coțan, dar cele 4 cartonașe mă trimit în tribună. Cred că Sebișul ar fi avut condiții mai bune decât Pîncota în Liga a II-a, dar mai trebuie să recunoaștem că, cel puțin la felul cum au evoluat în play-off, șoimii merită să promoveze”, spune mijlocașul oltean, care reprezintă singura absență a zărăndanilor la Sebiș.
Daniel Dumuță (Stâncești – Bihor), Radu Pascu (Oradea) și Gabriela Toderaș (Oradea) sunt arbitrii ce conduc ultimul derby arădean al sezonului în Liga a III-a. Reșițeanul Vasile Balaș și hunedoreanul Teodor Biriș sunt observatorii acestei partide.

Recomandările redacției