nadaToate drumurile au dus la Lipova pentru ultima partidă stagională la nivelul elitei județene. UTA și Gloria și-au disputat trofeul Cupa României, partida născând și de această dată pasiuni și orgolii determinate în special de faptul că cel puțin șefii „tramvaiștilor” nu recunosc teamul lui Nagy drept echipa fanion a Aradului. Pe teren, lucrurile nu au depășit limita fair-playului și s-au desfășurat sub semnul echilibrului. De abia în cea de-a doua repriză a prelungirilor, „alb-roșii” au găsit drumul spre gol și spre eventul județean. Acesta, însă, ar fi lipsit de valoare dacă nu e completat de victoria din barajul de promovare, de pe 21 iunie, contra campioanei județului Hunedoara, Retezatul Hațeg.
Finala a început cu o mare ratare în dreptul Gloriei. Bodea nu a intervenit la centrarea lui Flimon, Gherghel a prealuat la 5 metri de poartă, dar a plasat mingea pe lângă colțul lung. UTA a punctat repede la capitolul posesie a balonului, însă următoarea fază de poartă am consemnat-o tot în dreptul „galben-albaștrilor”. Manea a reluat cu capul peste, din numai 4 metri, un corner executat de Filimon. De abia la mijlocul reprizei, Bujor a intervenit la șutul deviat al lui Gheorghiță, iar apoi la „capul” lui Botiș. Gheorghiță a mai fost periculos printr-un șut din unghi ce a trecut la o palmă peste transversală, însă adevăratele ocazii de gol aveau să se consume în minutele 37 și 41. Mai întâi, Nădăban a trimis direct în transversală o lovitură liberă de la 22 de metri, iar Er. Wild nu a reușit să reia în plasă din numei 4 metri la o fază aeriană lucrată de Botiș și Varga.
Tot UTA a început mai bine și actul secund și Gheorghiță a reluat cu capul de puțin pe lângă colțul scurt un corner venit de pe partea stângă. Gloria a reacționat prin „trasorul” lui Manea de la 30 de metri ce a revenit în teren după ce a lovit transversala, însă Bodea s-a remarcat cu o intervenție salvatoare la reluarea din unghi a lui Berari. Meciul se putea decide la pătrunderea în viteză  lui C. Rus pe poziție centrală, însă Blănaru a făcut un tackling de nota 10. Era minutul 69, iar de aici și până la finalul celor 90 de minute regulamentare combatantele s-au angrenat într-un joc încălcit, cu câteva intrări la limita regulamentului.
Prima repriză a prelungirilor l-a readus în prim-plan pe portarul Cătălin Bujor. Acesta a reușit intervenția meciului în fața lui Cipri Rus, care a tras puternic din numai 4 metri, iar apoi a blocat elegant reluarea lui Raț de la semi-distanță. Chiar înainte de această fază și Gloria putea deschide tabela, dacă Pocol, scăpat spre poartă, nu ar fi finalizat slab de la 14 metri exact în brațele lui Bodea. Scuturați de căpitanul Botiș la ultima pauză, utiștii au intrat cu un alt tonus în cea de-a două repriză a prelungirilor. Și, au avut nevoie de doar trei minute pentru a deschide în sfârșit tabela. Raț a centrat excelent de pe dreapta, balonul a traversat tot careul advers, iar Nădăban, venit la colțul lung a înscris simplu cu capul: 0-1! Deși a avut sânge proaspăt pe gazon, echipa lui Bogoșel a mai produs o singură semi-ocazie la lovitura de cap a lui Berari după centrarea lui Filimon. În schimb, UTA avea să lovească decisiv cu 4 minute înainte de ultimul fluier. Deschis excelent de Leucuța, Capătă l-a executat pe Bujor cu un șut în cros de la 14 metri. 0-2, rezultat final spre bucuria celor 50 de fani „textiliști” care au cântat pentru culori și la Lipova.
Formații:
UTA: Bodea – A. Popa, Botiș, Eric Wild, Șuslak – Gheorghiță, Varga, Nădăban, Copil (min. 60 – Raț) – C. Rus (min. 111 – Capătă), D. Popa (min.
70 – Leucuța).
Gloria: Bujor – Topai, Ewald Wild, Blănaru,  Hulbăr – Gherghel (min. 72 – Bilia), Manea (min. 109 – Petra), F. Gâlcă (min. 84 – Pocol), Palcu (min. 109 – Urs), Filimon – Berari.
Cartonașe galbene: Copil – min. 54, Rus – min. 69, Leucuța – min. 79 / Gherghel – min. 44, Gâlcă – min. 70
Arbitri: Ionuț Nicoraș – Casian Bălă, Gabriel Hărduț. Rezerve: Bogdan Loredan. Observbatori AJF: Vasile Rad, Claudiu Tripa

Recomandările redacției