interventie

Voluntarii arădeni ai filialei locale de Crucea Roşie sunt cei mai bine pregătiţi în ceea ce priveşte intervenţia în caz de dezastre şi acordarea de prim ajutor. Asta au decis juraţii la concursul zonal al detaşamentelor de intervenţie la dezastre, desfăşurat la Arad, sâmbătă, 7 iunie. Voluntari din patru judeţe – Hunedoara, Timis, Caras Severin si Arad s-au întrecut la probele concursului, ce au constat în probă teoretică din legislatie privind dezastrele şi prim ajutor şi probe practice cu victime. Juriul concursului a fost prezidat conducerea Direcţiei pentru Sănătate Publică Alba, iar de jurizare s-au ocupat medici din toate cele patru judeţe.
Subiectele tratate au fost complexe, de la cutremur, alunecări de teren, electrocutare, victime de inundaţii şi situaţii cu mulţi accidentaţi.Componentii detaşamentelor sunt tineri studenti, elevi şi angajaţi care în voluntariat se pregătesc pentru acordare prim ajutor, neavând însă pregătire profesională în domeniu. Echipajul filialei Arad a fost format din comandant Bogdan Dragan, Adela Ioanaş, Eliodor Bac, Daiana Madosa, Alexandru Obrad, Dragoş Daniel şi instructorii Ţica Roxana şi Laura Lucuta. În urma jurizării, echipajul din Arad s-a clasat pe locul I, urmat de voluntarii din Caraş – Severin şi Timiş,
„Prin caştigarea locului I Aradul va fi prezent la faza naţională a concursului în luna septembrie 2014. Mulţumim voluntarilor implicaţi în organizarea şi desfăşurarea concursului“, a spus Iudita Cuvineanu, director al Crucii Roşii Arad.

Recomandările redacției