blocaj vamaO coloană de tiruri intinsă pe mai mulţi kilometri s-a format  ieri la ieşirea din ţară prin vama Nădlac, iar autorităţile au recomandat evitarea acestui punct vamal până la remedierea situaţiei.

Cauza care a provocat „coada” de automarfare este… un cântar pentru automarfare de la punctul de control din Ungaria; cântarul s-a defectat, feniomenul impunând limitarea circulaţiei la ieşirea din ţară pe o singură bandă. „Autorităţile de frontieră maghiare ne-au informat că în PTF Nădlac, instalaţia de cântărire a automarfarelor de pe sensul de intrare în Republica Ungară, respectiv ieşire din România, s-a defectat, motiv pentru care formalităţile de frontieră asupra automarfarelor se efectuează pe o singură bandă”, a declarat purtatorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră din Arad.

Potrivit sursei citate, cântarul este fisurat şi nu va fi reparat mai devreme de azi, când traficul ar putea reveni la normal.

Ieri, coloana de tiruri formată la ieşirea prin Vama Nădlac se întindea pe cel puţin şase kilometri.

Autorităţile recomandă transportatorilor auto care necesită cântărire la frontieră să evite ieşirea din ţară pe la Nădlac şi să încerce variantele Vărşand si Borş.

Recomandările redacției