bunToţi poliţiştii de la Biroul de Autostrăzi Vest şi-au dat întâlnire pe A1, între Timişoara şi Arad, pentru a opri absolut toate autoturismele de pe acest tronson.
Vitezomanii au fost filmaţi cu aparatele radar, iar cei de la Registrul Auto au luat măsuri faţă de cei care şofau maşini cu stare tehnică necorespunzătoare.
Poliţiştii au instituit un filtru pe autostrada Arad – Timişoara, unde toate maşinile au fost dirijate într-o parcare. Acolo, cei de la RAR şi cei de la rutieră au verificat starea tehnică a autovehiculelor
„Astăzi, Biroul de Poliţie Autostrăzi Vest a organizat o acţiune de control total. Se urmăresc vehiculele care circulă cu viteză, legalitatea şi starea tehnică a vehiculelor precum şi alte abateri, respectiv folosirea telefonului mobil, neportul centurii de siguranţă sau alte abateri“, ne-a declarat comisar Tudur Teodor şef Birou Poliţie Autostrăzi Vest.
Printre cei opriţi s-a aflat şi un şofer care conducea cu 180 la oră. Şoferul a rămas fără permis.
Poliţiştii de la Autostrăzi Vest au oprit şi câteva vehicule de transport marfă. „Multe dintre ele n-au corespuns tehnic, fiind considerate de către inginerii de la RAR un real pericol pentru ceilalţi participanţi la trafic“, a susţinut Călin Cîlb, şef reprezentanţă RAR Arad.
Deranjaţi de faptul că au fost opriţi, mulţi şoferi au devenit recalcitranţi, cu toate că starea tehnică a autoturismelor lor era vizibil neconformă.
Printre cei amendaţi s-au aflat însă şi persoane vizibil afectate de „rigoarea“ oamenilor legii: „Domnule poliţist, eu am maşina asta de şase ani şi nu m-a oprit nimeni să îmi spună asta, eu nu pot să vă înţeleg. Nu aveţi altă treabă, nu ştiţi numai să ne opriţi. În schimb, parapeţi lipsă, gropi în autostradă, e foarte «frumos». Salariul minim pe economie e 800 de lei şi mie îmi daţi amendă 700“.
În doar două ore, poliţiştii au trecut prin filtrul instituit pe A1 peste 2000 de vehicule. Cel puţin 300 dintre conducătorii auto au fost sancţionaţi sau au primit avertismente, pentru nereguli dintre cele mai diverse, de la depăşirea vitezei, la lipsa centurii de siguranţă.

Adrian Cotuna

Cristian Cotuna

Recomandările redacției