PERPELX 2În acest final de săptămână, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad îi invită pe cei mari la două spectacole de teatru, iar pe cei mici la ultima întâlnire din această stagiune cu marionetele arădene.

Sâmbătă, 14 iunie, de la ora 19, actorii Ovidiu Ghiniţă, Andrei Elek, Alex Mărgineanu, Sorin Calotă şi Călin Stanciu îi aşteaptă pe arădeni în sala Studio la „Tillsonburg”, piesa scrisă de dramaturgul irlandez Malachy McKenna şi pusă în scenă la Arad de regizorul irlandez Jimmy Fay.  Este vorba de un spectacol care a fost jucat de trupa arădeană şi la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu în 2005, „performanţa constând în capacitatea actorilor de a identifica nuanţele precise capabile să refacă structura relaţiilor umane şi conflictelor ce se declanşează între persoane silite să supravieţuiască într-un spaţiu comun, în condiţii extreme”, potrivit Cristinei Modreanu.

Duminică, 15 iunie, de la ora 21.00, cei care au peste 16 ani pot veni la o nouă reprezentaţie a celui mai nou spectacol montat la Arad şi prezentat în premieră la ediţia de anul acesta a Festivalului Internaţional de Teatru Nou: „Perplex”, după un text de Marius von Mayenburg , în regia lui Theodor Cristian Popescu. Scenografia poartă semnătura lui Mihai Păcurar, light design-ul pe cea a lui Lucian Moga iar coregrafia pe cea a Andreei Gavriliu. Cei patru actori care dau viaţă personajelor lui Mayenburg sunt Carmen Vlaga – Bogdan, Cecilia Donat, Andrei Elek şi Alex Mărgineanu.

Nici copiii nu sunt lăsaţi de izbelişte în acest weekend, aceştia fiind invitaţi cu drag de către marionetiştii arădeni la ultimul spectacol al acestei stagiuni. Duminică, de la ora 11, „Cei trei purceluşi şi lupul”- în regia Adelei Moldovan,  scenografia Zoei Eisele Szucs şi avându-i în distribuţie pe actorii Carmen Mărginean, Adina Doba, Loredana Alexandrescu şi Ioana Iurcu- îi va încânta pe cei mici pentru o ultimă dată în stagiunea 2013-2014 a Teatrului de Marionete Arad.

Recomandările redacției