judoSâmbătă, cu începere de la ora 09,30, se va desfăşura în Sala Polivalentă concursul internaţional „Ziua Judoului Arădean”, rezervat categoriilor sub 12 şi 14 ani. Tot sâmbătă, dar de la ora 14, va avea loc, în premieră pentru Arad, Euro Liga Regională pentru categoria sub 16 ani. În total vor fi prezenţi la start peste 500 de sportivi din România şi străinătate. „La Euro Ligă participă sportivi de la cluburi din Arad, Szeged, Subo­tica şi Osijek. Sperăm să avem şi în acest an campioni la câteva ca­tegorii de vârstă, aşa cum s-a întâmplat în 2013. Mă bucur că am reuşit să ne unim şi să organi­­zăm o adevărată zi a judoului arădean”, spune antrenorul Arpad Nagy.
Miza va fi mare în Euro Ligă, acolo unde şi Aradul va fi reprezentat de sportivi bine cotaţi, campioni şi medaliaţi naţionali. „Ne aşteptăm la un nivel ridicat, urmând să concureze cei mai buni sportivi din cele patru oraşe participante. Va fi un concurs bun şi pentru cei mici, care ne vor reprezenta pe viitor la competiţiile importante”, este de părere antrenorul Mihai Telechi. CSM Arad este şi de această dată un pion principal în organizarea evenimentului, devenit deja tradi­ţional.
„Competiţia este organizată în primul rând în memoria mentorului judoului arădean, marele maestru Mihai Botez. Un eveniment ce reuneşte familia acestui sport de mare tradiţie, ne bucurăm în fiecare an de un număr mare de sportivi. Încă o dovadă că Aradul este un pol de interes regional sportiv”, spune directorul CSM Arad, Vasile Păltineanu.

Recomandările redacției