crucea cursuriCrucea Roșie se implică în proiecte de formare profesională, în domeniul medical. Este vorba de proiectul  “Pro Sănătate – Creșterea accesului angajaților din sistemul medico-social din Romania la programele de formare profesională continuă”. Aradul se numără între județele în care se vor putea face cursuri de calificare, beneficiarii acestora putând fi angajați necalificați pentru domeniul în care lucrează, sau cu un nivel scăzut de calificare, cu vârste între 18 și 64 de ani.

Pe nivelul 1 de calificare se vor putea face cursuri de îngrijitor copii, babysitter, îngrijitor bătrâni la domiciliu și brancardier. Pe nivelul 2, cursurile vor fi de infirmieră, îngrijitor bolnavi la domiciliu, mediator sanitar și operator introducere, validare și prelucrare date.

În cadrul proiectului ar urma să fie realizate: un portal funcțional privind beneficiile participării la programele formare profesională continue din domeniul medico-social; 18 rețele de parteneriat, 10 organizații partenere în fiecare rețea; un program de orientare în carieră pentru 2. 520 de angajați din domeniul medico-social și obținerea unor calificări complete pentru 95 la sută dintre cursanţi.

Proiectul „PRO-SANATATE – Creșterea accesului angajaților din sistemul medico-social din Romania la programele de formare profesională continuă“, este cofinanţat din Fondul Social European – Investeşte în Oameni! prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 şi implementat, în perioada 24 aprilie 2014 – 23 octombrie 2015, de către Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România și Fundația pentru Recuperare, Integrare și Promovare Socială ECHOSOC.

Recomandările redacției