tehnodomusVechea arenă a baronului Neuman a intrat oficial în proces de re­novare. Joi dimineața, câțiva dintre angajații firmei Tehnodomus, câș­tigătoarea licitației pentru executarea lucrărilor de modernizare, au demontat primele scaune și au dărâmat gardul ce delimita gazon de peluze și tribuna a II-a.
Și toate astea pentru a se face loc utilajelor de șantier și noilor echipamente. Probabil, de săptămâna viitoare, se va trece efectiv la demolarea peluzelor, urmând ca lucrările să fie accelerate până la finalul anului, atâta timp cât vremea va ține cu constructorii.
Conform contractului semnat cu Primăria Aradului, Tehnodomus s-a angajat să dea în folosință noua arenă peste 36 de luni, dar totul ar putea fi gata mult mai repede. După modernizare, Stadionul „Francisc Neuman” va avea o capacitate de 12.584 de locuri, un hotel propriu, cabinete medicale, parcări și multe alte facilități. Doar instalația de nocturnă va rămâne în picioare și, pro­babil, turnul TV.  „Este o promisiune care am făcut-o arădenilor și o îndeplinim: vom avea un stadion la cele mai ridicate standarde. Municipalitatea a demonstrat că inveștește în infrastructura spor­- tivă”, a punctat Gheorghe Falcă pe pagina oficială de facebook a Primăriei orașului Arad.
Francisc Neuman a construit stadionul din Calea Aurel Vlaicu după modelul „Highbury” din Londra și asta pentru că Arsenal era echipa favorită a baronului. UTA a călcat pentru prima oară gazonul noii arene pe 1 septembrie 1946 cu ocazia meciului câștigat cu 1-0 în fața celor de la Ciocanul. Apoi, „Francisc Neuman” avea să devină scena glorioaselor succese „textiliste” ce au adus șase titluri de campioană și două Cupe ale României în vitrina celei care și astăzi este cea mai titrată grupare din Provincie. La victoriile interne se adaugă unele internaționale, de mare răsunet, cum a fost eliminarea olandezilor celor de la Feyenoord Rotterdam, deținătoarea Cupei Campionilor Europeni, în anul 1970.

Recomandările redacției