10464093_907894122559769_3697567771091737644_nAmbele echipe aveau nevoie de victorie pentru a fi sigure de calificarea în optimile competiţiei. Meciul a început foarte bine pentru „cocoşii galici”, ]n minutul 17 deschid scorul, Valbuena execută un corner de pe dreapta, centrează în careu iar Giroud înscrie cu o lovitură de cap de la 11 metri. Elveţienii nici nu au timp să respire după golul primit, în minutul 18 se face 2-0,  Benzema interceptează și-i pasează lui Matuidi, care înscrie la colțul scurt, de la 10 metri. Elveţienii ies la joc şi în minutul 27 înscriu prin Xhaka, dar golul acestuia a fost anulat pe motiv de offside. Peste 3 minute „ceasornicarii”, trec pe lângă gol. Mehmedi şutează din zonă centrală de la 25 de metri, mingea respinsă în lateral de Lloris ajunge la Seferovic, dar acesta trimite milimetric pe lângă. În minutul 31 Benzema pătrunde în careu pe stânga, ajunge la linia de fund şi este faultat de Djourou, iar centralul partidei arată punctul cu var. Acelaşi Benzema execută lovitura de pedeapsă, iar Benaglio reuşeşte să respingă până la Cabaye iar acesta cu poată poarta în faţă trimite în bară. În minutul 40 Varane pasează excepțional în adâncime pentru Giroud, acesta pătrunde pe stânga, de unde centrează perfect în fața porții și Vlabuena pune latul și marchează. La pauză Elveţia – Franţa 0-3. Repriza secundă începe tot cu francezii având iniţiativa, în minutul 68 scorul capătă proporţii, Pogba dă o pasă execelentă cu exteriorul în careu, Benzema şutează din întoarcere şi înscrie pentru 4-0. Peste doar 5 minute, Benzema pasează în dreapta, de unde Sissoko șutează cu altul, de la 18 metri, la colțul lung şi face 5-0. În minutul 81 elveţienii înscriu golul de onoare prin Djemaili lovitură liberă de la 24 de metri, șutează pe jos, Benzema ridică picorul și Lloris ajunge târziu la balon. În minutul 87 „ceasornicarii” mai îndulcesc scorul şi înscriu prin Xhaka. Acesta primeşte o pasă superbă de la Inler, şutează din prima din careu şi înscrie. În prelungirile partidei Benzema a marcat încă un gol, însă şutul său a venit la trei secunde după ce arbitrul a fluierat finalul meciului, iar golul nu s-a validat. Rezultat final Elveţia – Franţa 2-5, iar Franţa este a cincea echipă calificată în optimile de finală.

Elveţia: 1. Diego Benaglio – 2. Stephan Lichtsteiner, 5. Steve von Bergen, 20. Johan Djourou, 13. Ricardo Rodriguez – 8. Gokhan Inler (căpitan), 11. Valon Behrami – 23. Xherdan Shaqiri, 10. Granit Xhaka, 18. Admir Mehmedi – 9. Haris Seferovic.

Selecţioner:Ottmar Hitzfeld

Franţa: 1. Hugo Lloris (căpitan) – 2. Mathieu Debuchy, 4. Raphael Varane, 5. Mamadou Sakho, 3. Patrice Evra – 6. Yohan Cabaye – 14. Blaise Matuidi, 18. Moussa Sissoko – 8. Mathieu Valbuena, 9. Olivier Giroud, 10. Karim Benzema.

Selecţioner: Didier Deschamps.

Recomandările redacției