udmr2 bunLiderul UDMR Arad, Levente Bognár a declarat recent că, indiferent de acordul cu PSD la nivel naţional şi de fuziunea PDL-PNL, formaţiunea sa va continua să acţioneze în baza înţelegerilor cu PDL din 2012 şi insistă pe respectarea majorităţii formate.  Acesta susţine că nu a avut discuţii legate de schimbarea sa din funcţie şi, mai mult, că UDMR Arad este gata să colaboreze chiar cu PNL pentru interesul comunităţii şi menţinerea unui echilibru şi a unei stabilităţi în administraţia locală şi judeţeană. „Consider că, în administraţia locală, mandatul pentru care s-au făcut alegeri şi s-au făcut înţelegeri este de patru ani. Normal ar fi să existe o stabilitate, să nu avem schimbări din jumătate în jumătate de an sau anual, în funcţie de anumite schimbări politice la nivel naţional. Administraţia locală, administraţia judeţeană şi naţională au nevoie de o anumită stabilitate. Nu este normal să avem aceste schimbări politice şi bulversări care nu pot aduce lucruri pozitive în ceea ce înseamnă conducerea unui oraş sau a unei ţări”, a afirmat Bognár. „Nu am dorit niciodată să sabotăm pe cineva. Noi întotdeauna am căutat să colaborăm în interes local sau naţional, să avem un parteneriat care este pentru ceva şi nu împotriva a ceva sau împotriva cuiva”, a adăugat acesta.

Întrebat dacă liberalii vor primi funcţia de vicepreşedinte al CJA, acesta a evitat răspunsul, repetând că UDMR merge pe principiul stabilităţii.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă de vineri, 20 iunie, Bognár a anunţat, împreună cu preşedintele executiv UDMR Arad, Farago Peter, Conferinţa judeţeană care se va desfăşura în data de 6 septembrie a.c., când vor fi analizate, pe localităţi, rezultatele obţinute recent la alegerile europarlamentare şi când  vor fi discutate eventualele modificări la Statutul UDMR. „În fiecare organizaţie din judeţ se organizează conferinţele locale, în cadrul cărora se va face o analiză a organizaţiei şi a alegerilor europarlamentare. În acest an începem primele pregătiri pentru alegerile locale, care sunt foarte foarte importante pentru noi. Anul viitor vor fi alegeri atât în cadrul fiecăreia dintre organizaţiile locale, cât şi la organizaţia judeţeană a UDMR, iar persoanele care vor fi alese anul viitor în primăvară vor fi acele persoane care vor duce greul în alegerile locale din primăvara anului 2016. Pentru acest lucru am început pregătirile; fiecare detaliu va conta”, a precizat Farago.

Recomandările redacției