Group G - USA vs PortugalCristiano Ronaldo (29 de ani) nu se regăseşte în Brazilia. După ce a fost aproape absent de pe teren în meciul de debut de la Campionatul Mondial, eşecul cu Germania (0-4), portughezul a repetat evoluţia sub aşteptări şi contra reprezentativei SUA (2-2), când nu a reuşit să ameninţe aproape deloc poarta lui Tim Howard. Singura contribuţie a starului de la Real Madrid a fost centrarea de la golul egalizator marcat de Varela, care ţine Portugalia în viaţă înaintea ultimei etape a fazei grupelor de la turneul final.
Ineficienţa lui Ronaldo din meciul cu americanii nu este, însă, o noutate, ci o confirmare a faptului că portughezul nu se simte deloc în largul lui la Campionatele Mondiale. În 12 prezenţe în această competiţie, lusitanul a expediat în total 62 de şuturi, dintre care numai două au fost cadrate.
Balonul de Aur al anului 2013         s-a arătat resemnat la finalul remizei cu SUA şi a pasat cumva responsabi­litatea prestaţiilor slabe ale Portugaliei de la Campionatul Mondial pe seama absenţelor de marcă şi a limitelor lotului convocat de selec­ţionerul Paulo Bento.
„Nu suntem o echipă de top, trebuie să recunoaştem asta. Nu am crezut vreodată că o echipă mediocră a Portugaliei poate lua titlul mondial. Accidentarea lui Coentrao şi suspendarea lui Pepe ne-au limitat serios”, a declarat Ronaldo la finalul partidei.

Recomandările redacției