claudia boghiceviciDeputata de Arad a PDL Claudia Boghicevici, coordonatoare a portofoliului Muncii şi Protecţiei Sociale în guvernul-alternativă al PDL, a susținut în Parlament proiectul legislativ care prevede scutirea personalului din unitățile de învățământ din Vulcan, Lupeni și Petroșani de la plata către bugetul de stat a unor sume de bani pe care le-au încasat ca urmare a calculării eronate a salariilor acestora. „Mă bucur că Parlamentul a dat din nou dovadă de solidaritate și un proiect în interesul cetățenilor a fost susținut de toate partidele. Prin această lege se repară o greșeală față de personalul din unitățile de învățământ din Vulcan, Lupeni și Petroșani, care era obligat să restituie niște sume de bani din cauza unor greșeli de calcul a veniturilor salariale”, a declarat Claudia Boghicevici.

Din păcate situația amintită se regăsește și la alte categorii de personal din alte localități, iar proiectul, deși inițial îi avea în vedere pe toţi aceştia, în forma finală nu rezolvă integral problema. „De altfel, guvernul PSD ne-a obișnuit în ultimii doi ani cu luarea de măsuri electorale de creștere a veniturilor doar pentru anumite categorii sociale, creând discriminări vizibile în sistem”, a spus deputata arădeancă.

Conform acesteia, semnalul dat de Parlament este foarte clar: nu pot fi „pedepsite” anumite categorii sociale pentru niște greșeli de calcul, iar Claudia Boghicevici conchide că „Guvernul este obligat să aplice această scutire pentru tot personalul bugetar afectat”.

  • Ovidiu spune:

    Va multumesc!

  • avram isac spune:

    Un act de maturitate politica din partea alesilor. Speram sa nu fie ultimul. Felicitari si dumneavoastra stimata doamna pentru ca sunteti singurul ales care are habar de domeniul in care activeaza.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției